Vedecká cukráreň Bratislava

Banner k podujatiu Vedecká cukráreň na tému História robotiky: Od stredovekých automatov po robotizované automobilky. Prednášajúci: prof. Ing. Peter Hubinský, PhD.

Vedecká cukráreň Bratislava v článkoch

Prečo sú čuch a chuť dôležité zmysly?

Prednáška Jána Bakoša v rámci cyklu Bratislavská vedecká cukráreň tiež vysvetlí, prečo tigrom nechutia sladkosti.

| Marta Bartošovičová
Vedecka_cukraren_banner_november_2021.png

Novembrová Vedecká cukráreň: Antropocén a environmentálna filozofia

Koncept antropocénu vznikol síce v geológii a vo vedách o Zemi, avšak filozof Richard Sťahel priblíži jeho osobitný význam pre...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Plyny v našom tele: Ako sa „toxické“ látky starajú o naše srdce a cievy

Nestihli ste októbrovú prednášku fyziologičky Sone Čačányiovej vo Vedeckej cukrárni? Prinášame vám z nej videozáznam.

| VEDA NA DOSAH

Ako zastaviť poškodzovanie ekosystémov?

Rast celosvetovej populácie, rozvoj technológií a globalizácia spôsobili prudký vzostup negatívnych vplyvov človeka na život na Zemi.

| Marta Bartošovičová
Pozuvánka na vedeckú cukráreň - ilustrácia krvného riečišťa. Zdroj: CVTI SR

Októbrová Vedecká cukráreň: Plyny v našom tele: Ako sa „toxické“ látky starajú o naše srdce a cievy

Oxid dusnatý prispieva k smogu, sírovodík je zložkou odpadových vôd. V našom tele však môžu liečiť.

| VEDA NA DOSAH