Vedecká cukráreň Bratislava

Vedecká cukráreň Bratislava v článkoch

Aprílová Vedecká cukráreň bude o tom, ako funguje čuch a chuť

COVID-19 mnohých ľudí pripravil o čuch a chuť. O tom, ako tieto zmysly fungujú, bude prednášať docent Ján Bakoš z...

| VEDA NA DOSAH

Marcová Vedecká cukráreň: Potrebujeme jadrovú energiu?  

Spotreba energie neustále rastie. Ako uspokojiť dopyt a zároveň obmedziť či zastaviť klimatické zmeny? 

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: František Máliš o tom, ako zastaviť poškodzovanie ekosystémov

Klimatická zmena sa týka každého z nás, aj slovenská príroda prichádzajú o rozmanitosť života. Dá sa to zastaviť?

| VEDA NA DOSAH
Plagát: vedecká cukráreň, február. Zdroj: CVTI SR

Vedecká cukráreň: Ako slovenské lesy prichádzajú o rozmanitosť života

Intenzita ľudského vplyvu na prírodu je veľmi silná, odborníci hovoria o šiestom masívnom vymieraní druhov.

| VEDA NA DOSAH

Video: Pozrite si januárovú Vedeckú cukráreň

Medzi zrakovými informáciami a pohybmi očí je veľmi úzka súvislosť. Jej porozumenie pomáha rozoznávať niektoré poruchy a choroby aj účinnosť...

| VEDA NA DOSAH