Vedecká cukráreň Bratislava

Banner k júnovej Vedeckej cukrárni - História ukrytá pod vodou. Prednášajúce Mgr. Miroslava Daňová, PhD. a PhDr. Klaudia Daňová, PhD.
Vedecká cukráreň Bratislava v článkoch

VIDEO: Čo je keramika? Neznámy svet materiálov

Viete o tom, že z keramiky sa okrem riadov vyrábajú aj implantáty pre ľudské telo alebo tepelné štíty kozmických lodí?

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Prečo tigrom nechutia sladkosti?

Čuch a chuť zvykneme oproti zraku či sluchu podceňovať. Oba tieto zmysly však zohrávajú v našich životoch kľúčové úlohy. 

| VEDA NA DOSAH

Aprílová Vedecká cukráreň bude o tom, ako funguje čuch a chuť

COVID-19 mnohých ľudí pripravil o čuch a chuť. O tom, ako tieto zmysly fungujú, bude prednášať docent Ján Bakoš z...

| VEDA NA DOSAH

Marcová Vedecká cukráreň: Potrebujeme jadrovú energiu?  

Spotreba energie neustále rastie. Ako uspokojiť dopyt a zároveň obmedziť či zastaviť klimatické zmeny? 

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: František Máliš o tom, ako zastaviť poškodzovanie ekosystémov

Klimatická zmena sa týka každého z nás, aj slovenská príroda prichádzajú o rozmanitosť života. Dá sa to zastaviť?

| VEDA NA DOSAH