Vedecká cukráreň

Ide o pravidelné stretnutia študentov stredných škôl s osobnosťami slovenskej vedy, výskumu a techniky. NCP VaT oslovuje vedcov – odborníkov, ktorí populárnou formou a jednoduchým spôsobom vedia študentom vysvetliť zložitosti vedeckého výskumu. Vedecká cukráreň je pre študentov aj jedinečnou príležitosťou a priestorom na konfrontáciu vlastných poznatkov a názorov na dianie vo vede a technike.

Tak ako v každej cukrárni, aj v tej vedeckej, sa diskutuje v uvoľnenej a priateľskej atmosfére pri čaji, minerálke a koláčikoch a svoje zohráva aj mimoškolské prostredie. Témy vedeckých cukrární sa vyberajú podľa aktuálnosti. Vedecká cukráreň trvá cca 90 minút (45 minút prednáška vedca a 45 minút diskusia).

 

 

Aktuálne
Prednásajúci

Mgr. Nikola Kallová, PhD.

27. Apríl 2024

Vedecká cukráreň
Prednásajúci

prof. PhDr. Zuzana Beňušková, CSc.

Prednásajúci

RNDr. Ján Madarás, PhD. a Mgr. Lucia Fojtíková, PhD.

27. Apríl 2024

Vedecká cukráreň
Prednásajúci

doc. Mgr. Marcel Martončik, PhD.

Mestá
Vedecká cukráreň v článkoch

VIDEO: Ako mať kvalitné vzťahy alebo je naozaj nešťastím s nikým nechodiť?

Nestihli ste prednášku doktorky Nikoly Kallovej o partnerských vzťahoch a o živote nezadaných ľudí? Pozrite si video.

| VEDA NA DOSAH

Aprílová Vedecká cukráreň: Ako mať kvalitné vzťahy alebo je naozaj nešťastím s nikým nechodiť?

S vedkyňou Nikolou Kallovou sa pozrieme na to, či najšťastnejší ľudia na svete, skúmaní vedcami, majú alebo nemajú romantické vzťahy.

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Fašiangy – svet naopak alebo ako sa mení najveselšie obdobie roka

Nestihli ste prednášku profesorky Zuzany Beňuškovej o slávení fašiangov na Slovensku? Pozrite si video.

| VEDA NA DOSAH

Marcová Vedecká cukráreň: Fašiangy – svet naopak alebo ako sa mení najveselšie obdobie roka

V prednáške si s profesorkou Zuzanou Beňuškovou priblížime fašiangy na Slovensku slovom, obrazom aj filmom.

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Zemetrasenia vo svete a na Slovensku

Nestihli ste prednášku naživo? Viac o zemetraseniach na Slovensku sa dozviete v našom videu.

| VEDA NA DOSAH