Vedecká cukráreň

Ide o pravidelné stretnutia študentov stredných škôl s osobnosťami slovenskej vedy, výskumu a techniky. NCP VaT oslovuje vedcov – odborníkov, ktorí populárnou formou a jednoduchým spôsobom vedia študentom vysvetliť zložitosti vedeckého výskumu. Vedecká cukráreň je pre študentov aj jedinečnou príležitosťou a priestorom na konfrontáciu vlastných poznatkov a názorov na dianie vo vede a technike.

Tak ako v každej cukrárni, aj v tej vedeckej, sa diskutuje v uvoľnenej a priateľskej atmosfére pri čaji, minerálke a koláčikoch a svoje zohráva aj mimoškolské prostredie. Témy vedeckých cukrární sa vyberajú podľa aktuálnosti. Vedecká cukráreň trvá cca 90 minút (45 minút prednáška vedca a 45 minút diskusia).

 

 

Vedecká cukráreň v článkoch

Rozhovor s docentom Jaroslavom Kováčom z FEI STU

Doc. Ing. Jaroslav Kováč, PhD., vyštudoval mikroelektroniku na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave. Vo svojej práci sa zaoberal štúdiom polovodičových...

| VEDA NA DOSAH
NCP VaT

Bratislavská Vedecká cukráreň – NCP VaT

Veda by už nemusela byť pre stredoškolákov až takým strašiakom, ako ju vo všeobecnosti vnímajú najmä mladí ľudia. Vedecký výskum...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Nanoštruktúry pre LED a laserové diódy

Doc. Ing. Jaroslav Kováč, PhD.  vyštudoval mikroelektroniku na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave a vo svojej práci sa zaoberal štúdiom...

| VEDA NA DOSAH

Rozhovor s Martinom Odlerom z Ústavu orientalistiky SAV

Mgr. et Mgr. Martin Odler vyštudoval egyptológiu, pravekú a klasickú archeológiu na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej v Prahe. V súčasnosti pôsobí ako doktorand a vedecký...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Prečo je dobré kopať v Egypte?

Mgr. et Mgr. Martin Odler vyštudoval egyptológiu, pravekú a klasickú archeológiu na FF UK v Prahe. V súčasnosti je doktorandom...

| VEDA NA DOSAH