Vedecká cukráreň

Ide o pravidelné stretnutia študentov stredných škôl s osobnosťami slovenskej vedy, výskumu a techniky. NCP VaT oslovuje vedcov – odborníkov, ktorí populárnou formou a jednoduchým spôsobom vedia študentom vysvetliť zložitosti vedeckého výskumu. Vedecká cukráreň je pre študentov aj jedinečnou príležitosťou a priestorom na konfrontáciu vlastných poznatkov a názorov na dianie vo vede a technike.

Tak ako v každej cukrárni, aj v tej vedeckej, sa diskutuje v uvoľnenej a priateľskej atmosfére pri čaji, minerálke a koláčikoch a svoje zohráva aj mimoškolské prostredie. Témy vedeckých cukrární sa vyberajú podľa aktuálnosti. Vedecká cukráreň trvá cca 90 minút (45 minút prednáška vedca a 45 minút diskusia).

 

 

Vedecká cukráreň v článkoch

VIDEO: Mobilné roboty okolo nás

Doc. Ing. František Duchoň, PhD., vyštudoval Fakultu elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity v Bratislave (FEI STU), odbor automatizácia. Dizertačnú prácu na tému „Návrh...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Svet zmietajú krízy – čo nás čaká v budúcnosti?

Mgr. Alexander Ač, Ph.D. získal titul Ph.D. na Juhočeskej Univerzite v Českých Budějoviciach v odbore aplikovaná ekológia. V súčasnosti pracuje...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Sila svetla – lasery v 21. storočí

Doc. Alžbeta Marček Chorvátová, Ph.D. pôsobí v oblasti biofotoniky, čo je vedná oblasť využívajúca svetlo pri štúdiu vlastností živých organizmov,...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Dokážeme získať energiu zadarmo? Mýty a povesti v príbehu legendárneho Nikola Teslu.

Hosťami podujatia bol prof. Ing. Peter Ballo, PhD., a jeho asistent Ing. Patrik Novák, obaja z Ústavu jadrového a fyzikálneho...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Procesná technika – moderné spracovateľské technológie

prof. Ing. Marián Peciar, PhD. vyštudoval špecializáciu Chemické a potravinárske stroje a zariadenia na Strojníckej fakulte SVŠT a už vyše 30...

| VEDA NA DOSAH