Vedecká cukráreň

Ide o pravidelné stretnutia študentov stredných škôl s osobnosťami slovenskej vedy, výskumu a techniky. NCP VaT oslovuje vedcov – odborníkov, ktorí populárnou formou a jednoduchým spôsobom vedia študentom vysvetliť zložitosti vedeckého výskumu. Vedecká cukráreň je pre študentov aj jedinečnou príležitosťou a priestorom na konfrontáciu vlastných poznatkov a názorov na dianie vo vede a technike.

Tak ako v každej cukrárni, aj v tej vedeckej, sa diskutuje v uvoľnenej a priateľskej atmosfére pri čaji, minerálke a koláčikoch a svoje zohráva aj mimoškolské prostredie. Témy vedeckých cukrární sa vyberajú podľa aktuálnosti. Vedecká cukráreň trvá cca 90 minút (45 minút prednáška vedca a 45 minút diskusia).

 

 

Vedecká cukráreň v článkoch

Mobil a jeho vplyv na ľudský organizmus

Mobilný telefón alebo hovorovo aj mobil je prenosné elektronické zariadenie, ktoré je určené na komunikáciu. Každý z nás ho používa skoro...

| VEDA NA DOSAH

Diamanty na Slovensku

Vedeli ste, že aj na Slovensku sa vyrába diamant? Z pohľadu fyzikálnych vlastností je diamant unikátnym materiálom s veľkou perspektívou využitia. A...

| VEDA NA DOSAH

Rozhovor s doktorom Kubáskom z Prírodovedeckej fakulty Juhočeskej univerzity

RNDr. Jiří Kubásek, PhD., vyštudoval Prírodovedeckú fakultu Juhočeskej univerzity v Českých Budějoviciach v odbore Fyziológia rastlín. Profesionálne sa venuje ekofyziólogii...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Fotosyntéza – úžasná slnečná elektráreň

RNDr. Jiří Kubásek, PhD. vyštudoval Prírodovedeckú fakultu Juhočeskej univerzity v Českých Budějoviciach v odbore Fyziológia rastlín. Profesionálne sa venuje ekofyziólogii...

| VEDA NA DOSAH

Rozhovor s docentom Jaroslavom Kováčom z FEI STU

Doc. Ing. Jaroslav Kováč, PhD., vyštudoval mikroelektroniku na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave. Vo svojej práci sa zaoberal štúdiom polovodičových...

| VEDA NA DOSAH