Vedecká cukráreň

Ide o pravidelné stretnutia študentov stredných škôl s osobnosťami slovenskej vedy, výskumu a techniky. NCP VaT oslovuje vedcov – odborníkov, ktorí populárnou formou a jednoduchým spôsobom vedia študentom vysvetliť zložitosti vedeckého výskumu. Vedecká cukráreň je pre študentov aj jedinečnou príležitosťou a priestorom na konfrontáciu vlastných poznatkov a názorov na dianie vo vede a technike.

Tak ako v každej cukrárni, aj v tej vedeckej, sa diskutuje v uvoľnenej a priateľskej atmosfére pri čaji, minerálke a koláčikoch a svoje zohráva aj mimoškolské prostredie. Témy vedeckých cukrární sa vyberajú podľa aktuálnosti. Vedecká cukráreň trvá cca 90 minút (45 minút prednáška vedca a 45 minút diskusia).

 

 

Vedecká cukráreň v článkoch

VIDEO: Fašiangy – svet naopak alebo ako sa mení najveselšie obdobie roka

Nestihli ste prednášku profesorky Zuzany Beňuškovej o slávení fašiangov na Slovensku? Pozrite si video.

| VEDA NA DOSAH

Marcová Vedecká cukráreň: Fašiangy – svet naopak alebo ako sa mení najveselšie obdobie roka

V prednáške si s profesorkou Zuzanou Beňuškovou priblížime fašiangy na Slovensku slovom, obrazom aj filmom.

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Zemetrasenia vo svete a na Slovensku

Nestihli ste prednášku naživo? Viac o zemetraseniach na Slovensku sa dozviete v našom videu.

| VEDA NA DOSAH

Februárová Vedecká cukráreň: Zemetrasenia vo svete a na Slovensku

Čo je príčinou zemetrasení, ako sa prejavujú a aké sú ich dôsledky, nám priblížia geológovia Ján Madarás a Lucia Fojtíková.

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Sociálne siete, smartfóny a neobmedzené zdroje. Ako informačné technológie menia jazyk?

Nestihli ste prednášku doktorky Sibyly Mislovičovej? Pozrite si video.

| VEDA NA DOSAH