Vedecká cukráreň 2021

Vedecká cukráreň 2021

Vedecká cukráreň 2021 v článkoch
Banner k podujatiu Vedecká cukráreň na tému Hlavolamy a fyzika: čo nám príroda dovolí vypočítať?. Prednášajúci: Mgr. Daniel Nagaj, PhD.

Septembrová Vedecká cukráreň: Dokážeme vypočítať všetko?  

V septembrovej prednáške odpovie Daniel Nagaj z Fyzikálneho ústavu na otázku, či existuje niečo, s čím si neporadia ani počítače...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: História ukrytá pod vodou

Vedeli ste, že povolanie „potápač“ existovalo už za Homéra?

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Čo je keramika? Neznámy svet materiálov

Viete o tom, že z keramiky sa okrem riadov vyrábajú aj implantáty pre ľudské telo alebo tepelné štíty kozmických lodí?

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Prečo tigrom nechutia sladkosti?

Čuch a chuť zvykneme oproti zraku či sluchu podceňovať. Oba tieto zmysly však zohrávajú v našich životoch kľúčové úlohy. 

| VEDA NA DOSAH

Aprílová Vedecká cukráreň bude o tom, ako funguje čuch a chuť

COVID-19 mnohých ľudí pripravil o čuch a chuť. O tom, ako tieto zmysly fungujú, bude prednášať docent Ján Bakoš z...

| VEDA NA DOSAH