Vedecká cukráreň

Ide o pravidelné stretnutia študentov stredných škôl s osobnosťami slovenskej vedy, výskumu a techniky. NCP VaT oslovuje vedcov – odborníkov, ktorí populárnou formou a jednoduchým spôsobom vedia študentom vysvetliť zložitosti vedeckého výskumu. Vedecká cukráreň je pre študentov aj jedinečnou príležitosťou a priestorom na konfrontáciu vlastných poznatkov a názorov na dianie vo vede a technike.

Tak ako v každej cukrárni, aj v tej vedeckej, sa diskutuje v uvoľnenej a priateľskej atmosfére pri čaji, minerálke a koláčikoch a svoje zohráva aj mimoškolské prostredie. Témy vedeckých cukrární sa vyberajú podľa aktuálnosti. Vedecká cukráreň trvá cca 90 minút (45 minút prednáška vedca a 45 minút diskusia).

 

 

Vedecká cukráreň v článkoch

VIDEO: Procesná technika – moderné spracovateľské technológie

prof. Ing. Marián Peciar, PhD. vyštudoval špecializáciu Chemické a potravinárske stroje a zariadenia na Strojníckej fakulte SVŠT a už vyše 30...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Magnetická neviditeľnosť: kvapalný dusík, supravodiče a magnetické pole

Doc. Ing. Fedor Gömöry, DrSc. (1952) je absolventom Elektrotechnickej fakulty SVŠT (1971 – 1976), po ukončení nastúpil na Elektrotechnický ústav...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Mladí ľudia – veda a technika

Emília Petríková študuje prvý ročník molekulárnej biológie na Masarykovej Univerzite v Brne, no vede sa venuje už od štrnástich rokov....

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Je na internete všetko?

Prof. Ing. Mária Bieliková, PhD. študovala na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave odbor Elektronické počítače. Aktuálne je profesorkou na Fakulte...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Významné íly a ílové minerály. Bentonit a montmormorillonit

RNDr. Peter Komadel, DrSc., vyštudoval Prírodovedeckú fakultu UK v Bratislave. Je predsedom vedeckej rady a zároveň vedúcim Oddelenia hydrosilikátov v...

| VEDA NA DOSAH