Výzva, Workshop / celá Európa

Európsky týždeň odborných zručností 2020


Toto podujatie už prebehlo.

Európsky týždeň odborných zručností (ETOZ) je iniciatíva Európskej komisie na podporu zvýšenia kvality a atraktívnosti odborného vzdelávania. V rámci Európskej únie sa odohráva už po piatykrát, Slovensko sa však zapojilo prvýkrát len pred tromi rokmi. Najdôležitejšou súčasťou ETOZ sú podujatia, ktoré sa budú konať v termíne od 1. septembra do 31. decembra 2020 v celej Európskej únii.

 

Tieto podujatia majú za úlohu spropagovať výučbu, či už klasického remesla, počítačovej odbornej zručnosti, alebo napríklad digitálnej pomôcky pre vzdelávanie. Ak ste pedagógom odbornej školy, môžete sa do ETOZ zapojiť napríklad formou dňa otvorených dverí, výstavou, prezentáciou aplikácie pre vzdelávanie či online webinárom.

Iniciatíva ETOZ však zďaleka nie je určená len pedagógom. Jej cieľom je to, aby o sebe dalo vedieť čo najviac inštitúcií, profesijných zväzov, vedeckých tímov i jednotlivých vedcov, ale aj súkromných spolkov, kurzov, remeselníkov, umelcov či podnikateľov z Európskej únie. Skrátka, každý, kto niečo vie a svoju zručnosť odovzdáva ďalším ľuďom.

Dôležité je to, aby ste svoju vzdelávaciu aktivitu zaregistroval na stránke ETOZ, len tak o nej bude môcť iniciatíva informovať zvyšok Európskej únie.

Registrácia je otvorená až do konca roka 2020. Ak ju ale stihnete do 30. júna, máte šancu vyhrať pozvanie na prezentáciu Európskeho týždňa odborných zručností v Berlíne, ktorý prebehne 9. – 13. novembra 2020 (viac informácií [pdf 529kB]).

 

Stránka podujatia (v angličtine)