Veda v CENTRE

Podujatia pod názvom Veda v CENTRE organizuje NCP VaT pre širokú verejnosť. Ide o prednášky, počas ktorých majú vedci možnosť verejnosti priblížiť svoj výskum a hovoriť o svojej práci.

Hlavným cieľom je sprostredkovať fascinujúci svet vedy verejnosti a motivovať ju k záujmu o vedu a techniku.

 

Veda v CENTRE v článkoch

VIDEO: Krása baktérií na molekulárnej úrovni

Molekulárny biológ Imrich Barák prednáša o vzniku spór, o ich nebezpečenstve, ale aj využití.

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Súčasné aspekty chemickej bezpečnosti potravín

Prednáška pomáha záujemcom pochopiť podstatu fyzikálnochemických dejov, ktoré prebiehajú v potravinách.

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Budúcnosť cereálnych potravín

Tatiana Bojňanská, odborníčka na potravinárstvo, objasňuje vedecké koncepty poukazujúce na potenciál v celom reťazci výroby potravín z obilnín.

| VEDA NA DOSAH
Banner k podujatiu Veda v CENTRE na tému Krása baktérií na molekulárnej úrvni. Prednášajúci: RNDr. Imrich Barák, DrSc.

Nebezpečné aj užitočné. Februárová Veda v CENTRE bude o spórach

V prednáške sa dozviete, ako spóry vznikajú, ktorý spôsob ich využitia je bezpečný i to, kam až siaha výskum.

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: O novom princípe sušenia obilnín a potravín

Ľubomír Šooš, odborník v oblasti výrobnej techniky, vo videoprednáške analyzuje známe technológie sušenia.

| VEDA NA DOSAH