Strukoviny nielen na vianočnom stole Pozývame vás do vianočného špeciálu vedeckej kaviarne, v ktorej budeme diskutovať o výhodách strukovín pre naše zdravie...
Súčasný spôsob života si už nevieme predstaviť bez energie, lepšie povedané, bez nej to jednoducho nejde. Reálna hrozba nedostatku tradičných...
„Zažiť vedu naživo“ môžu návštevníci na podujatí Veda netradične. Pre verejnosť bude pripravených množstvo interaktívnych stánkov ponúkajúcich zaujímavé experimenty a...
Bratislavská vedecká cukráreň Téma: "Alkohol, opica a molekuly - Silvestrovský špeciál"Hosť: doc. Ing. Peter Szolcsányi, PhD.Termín: 13. 12. 2016 o...
V súčasnosti sa hliník a jeho soli vyskytujú všade okolo nás. Hovoriť budeme o výskyte a využití tohto neesenciálneho prvku v rôznych priemyselných odvetviach,...
V popoludňajšej prednáške v rámci Utorka s chémiou pod názvom Symbióza chémie a umenia privítame dvoch hostí. Docentka Ing. Milena Reháková,...
Príďte na prednášku Dr. Martina Tomka, z University of Melbourne, Australia, (Department of Infrastructure Engineering), ktorý sa bude venovať téme...
Príďte na zaujímavé prednášky z oblasti informačných technológií zahraničných expertov z National University of Ireland Galway (Ireland), Julius-Maximilians-Universität Würzburg (Germany),...
V predpoludňajšej prednáške v rámci Utorka s chémiou pod názvom Chémia lásky sa bude docent Ing. Peter Szolcsányi, PhD., z Fakulty...
V dôsledku intenzívnej aplikácie pesticídov v poľnohospodárstve dochádza k akumulácii rezíduí chemických látok v pôde a v plodinách, a nakoniec i v potravinách,...