Všetky články

Trnava nesklamala!

Tento týždeň sa v priestoroch MTF STU v Trnave uskutočnila už tretia zo série Vedeckých show Michaela Londesborougha. Túto show pre Vás...

| Antónia Germanovová

Slovenkou roka 2015 v kategórii Veda a výskum sa stala profesorka Čalkovská

Dňa 24. mája 2015 sa v historickej budove Slovenského národného divadla v Bratislave uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie ankety Slovenka roka 2015....

| VEDA NA DOSAH

Výskumné centrum používateľského zážitku UX@FIIT

Fakulta informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity v Bratislave (FIIT STU) sa od 6. mája môže pýšiť svetovým unikátom, Výskumným centrom...

| VEDA NA DOSAH

Architektonická súťaž o redizajn Gymnázia Hubeného v Rači

Architektonická súťaž určená primárne pre študentov umeleckých a stavebných smerov univerzít zo Slovenska má riešiť ideový návrh vizuálneho stvárnenia hmoty...

| VEDA NA DOSAH

Letná škola robotiky vo Viedni

Association of Automation and Robotics v spolupráci s Centauro Ltd. organizuje Letnú školu robotiky (Robotics Summer School) v dňoch od...

| VEDA NA DOSAH
3. ročník Festivalu fyzikálnych filmov – otvorenie

F3 už pozná svojich víťazov!

Festival fyzikálnych filmov organizuje nezisková organizácia P-MAT, n.o. v spolupráci s Fakultou matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského. Primárny cieľom...

| VEDA NA DOSAH
budova Žilinskej univerzity v Žiline

Výskum vedeckého parku zaujal v Británií

Prepojenie vedy a praxe sa na Slovensku realizuje aj prostredníctvom univerzitných vedeckých parkov. O aktivitách, ako aj o ochrane duševného...

| VEDA NA DOSAH

Motýlia show

Výstava Motýle exotických trópov začína 22. mája 2015 v Botanickej záhrade UPJŠ v Košiciach. V poradí ôsmy ročník výstavy potrvá až do 30....

| VEDA NA DOSAH
Grafika Festivalu fyzikálnych filmov

Festival fyzikálnych filmov už čoskoro

V poradí 3. ročník Festivalu fyzikálnych filmov sa bude konať 22. mája 2015 v Kine Lumière v Bratislave. Podujatie organizuje nezisková organizácia P-MAT,...

| VEDA NA DOSAH

Bezpečná bryndza

Bryndza je tradičným slovenským produktom, má nezastupiteľné miesto v našej výžive i v národnej kuchyni asi od 15. storočia. Pôvodne vznikla z potreby uchovať čerstvo...

| VEDA NA DOSAH