Vedecká cukráreň Bratislava

Banner k Vedeckej cukrárni na tému Ako konšpiračné teórie (de-) formujú dejiny. Prednášajúca: Mgr. Zuzana Panczová, PhD.

Vedecká cukráreň Bratislava v článkoch

Ako zastaviť poškodzovanie ekosystémov?

Rast celosvetovej populácie, rozvoj technológií a globalizácia spôsobili prudký vzostup negatívnych vplyvov človeka na život na Zemi.

| Marta Bartošovičová
Pozuvánka na vedeckú cukráreň - ilustrácia krvného riečišťa. Zdroj: CVTI SR

Októbrová Vedecká cukráreň: Plyny v našom tele: Ako sa „toxické“ látky starajú o naše srdce a cievy

Oxid dusnatý prispieva k smogu, sírovodík je zložkou odpadových vôd. V našom tele však môžu liečiť.

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Hlavolamy a fyzika: čo nám príroda dovolí vypočítať?

Kvantový fyzik Daniel Nagaj vo videoprednáške hovorí tiež o tom, prečo budú niektoré hlavolamy priťažké aj pre počítače, ktoré ešte...

| VEDA NA DOSAH
Banner k podujatiu Vedecká cukráreň na tému Hlavolamy a fyzika: čo nám príroda dovolí vypočítať?. Prednášajúci: Mgr. Daniel Nagaj, PhD.

Septembrová Vedecká cukráreň: Dokážeme vypočítať všetko?  

V septembrovej prednáške odpovie Daniel Nagaj z Fyzikálneho ústavu na otázku, či existuje niečo, s čím si neporadia ani počítače...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: História ukrytá pod vodou

Vedeli ste, že povolanie „potápač“ existovalo už za Homéra?

| VEDA NA DOSAH