Vedecká cukráreň Bratislava

Byť dobrým lekárom nie je výlučne vecou vzdelania. Tak ako pri všetkom, aj pri medicínskom povolaní ide o komplexnosť viacerých prvkov. Lekári, ale aj pacienti často doplácajú na podvýživu v zdravotníctve, obmedzené množstvo personálu alebo nedostatok odborného materiálu. Doktori sa neraz cítia preťažení a pacienti prehliadaní. Dá sa z tohto bludného kruhu dostať aj inak než len veľkými finančnými injekciami? Môže jeden lekár niečo zmeniť v obrovskom spletitom systéme? Ako sa vykonáva medicína v zahraničí a z čoho si môžeme brať príklad? Vo Vedeckej cukrárni budeme so študentmi diskutovať o tom, ako sa dá medicína robiť INAK a ako sa stať dobrým lekárom a spokojným pacientom. Naším prednášajúcim hosťom bude lekár Tomáš Havran.

Prednášajúci:

Tomáš Havran je lekár a zakladateľ projektu mladilekari.sk. Ako študent medicíny si úprimne uvedomil, že necíti volanie medicínskeho povolania. Kariéru klasického lekára neskôr vymenil za čosi, v čom sa našiel oveľa viac a v projekte Mladí lekári dal vyniknúť svojmu talentu. Unikátna platforma dnes pomáha mladým medikom zorientovať sa vo svete lekárstva a dopĺňať si odborné vzdelanie.

Otázky pre prednášajúceho môžete zasielať mailom na ncpvat@cvtisr.sk do 9. decembra 2024.

Vedecká cukráreň Bratislava v článkoch
Banner k februárovej Vedeckej cukrárni, 14.2.2023, Čo sa deje v mozgu, keď spíme. A ako na to vplývajú technológie?

Februárová cukráreň: Čo sa deje v mozgu, keď spíme a ako na to vplývajú technológie?

Neurológ Martin Kucharík aj poradí, čo sa dá pre dobrý spánok urobiť a čoho sa treba vyvarovať.

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Batérie a ich budúcnosť v elektromobilite. Čo prinesú nové technológie?

Nestihli ste prednášku výskumníka Miroslava Mikoláška? Pozrite si video.

| VEDA NA DOSAH

Januárová cukráreň: Batérie a ich budúcnosť v elektromobilite. Čo prinesú nové technológie?

O téme bude prednášať výskumník Miroslav Mikolášek zo Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Dobré a zlé tuky na tanieri – vianočné pečenie bez výčitiek

Nestihli ste prednášku vedkyne Oľgy Pecháňovej? Pozrite si video.

| VEDA NA DOSAH
Banner na podujatie Vedecká cukráreň na tému Dobré a zlé tuky na tanieri - vianočné pečenie bez výčitiek. Prednášajúca: Doc. RNDr. Oľga Pecháňová, DrSc.

Decembrová Vedecká cukráreň bude o dobrých a zlých tukoch

Prednášajúca vedkyňa Oľga Pecháňová prezradí aj recepty vhodné na vianočné pečenie „bez výčitiek“.

| VEDA NA DOSAH