Vedecká cukráreň

Ide o pravidelné stretnutia študentov stredných škôl s osobnosťami slovenskej vedy, výskumu a techniky. NCP VaT oslovuje vedcov – odborníkov, ktorí populárnou formou a jednoduchým spôsobom vedia študentom vysvetliť zložitosti vedeckého výskumu. Vedecká cukráreň je pre študentov aj jedinečnou príležitosťou a priestorom na konfrontáciu vlastných poznatkov a názorov na dianie vo vede a technike.

Tak ako v každej cukrárni, aj v tej vedeckej, sa diskutuje v uvoľnenej a priateľskej atmosfére pri čaji, minerálke a koláčikoch a svoje zohráva aj mimoškolské prostredie. Témy vedeckých cukrární sa vyberajú podľa aktuálnosti. Vedecká cukráreň trvá cca 90 minút (45 minút prednáška vedca a 45 minút diskusia).

 

 

Vedecká cukráreň v článkoch

VIDEO: Quo Vadis bezpečnosť IT a ochrana pred kyberzločinom

Ing. Miroslav Trnka je konateľom a spolumajiteľom spoločnosti ESET. V detstve sa venoval raketovému modelárstvu, kde dosiahol aj juniorský titul...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Načo sú nám symboly? Čomu sa venuje etnológia?

PhDr. Gabriela Kiliánová, CSc. (1951) je riaditeľkou Ústavu etnológie Slovenskej akadémie vied. Absolvovala odbor etnológia na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Prečo sú niektorí ľudia psychicky chorí?

RNDr. Michal Dubovický, CSc. je vedeckým pracovníkom Ústavu experimentálnej farmakológie a toxikológie SAV. V roku 1991 absolvoval Prírodovedeckú fakultu Univerzity...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Voda – chemické riešenie alebo chemický roztok

doc. RNDr. Milan Drábik, CSc. je vysokoškolský pedagóg a vedecký pracovník na Katedre anorganickej chémie Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského a...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Exotické parazitárne ochorenia už aj na Slovensku? Čo je za tým?

Doc. RNDr. Nasir A. Jalili, CSc., MPH je samostatný vedecký pracovník na Lekárskej fakulte UK v Bratislave, Mikrobiologický ústav. Vyštudoval...

| VEDA NA DOSAH