Vedecká cukráreň

Ide o pravidelné stretnutia študentov stredných škôl s osobnosťami slovenskej vedy, výskumu a techniky. NCP VaT oslovuje vedcov – odborníkov, ktorí populárnou formou a jednoduchým spôsobom vedia študentom vysvetliť zložitosti vedeckého výskumu. Vedecká cukráreň je pre študentov aj jedinečnou príležitosťou a priestorom na konfrontáciu vlastných poznatkov a názorov na dianie vo vede a technike.

Tak ako v každej cukrárni, aj v tej vedeckej, sa diskutuje v uvoľnenej a priateľskej atmosfére pri čaji, minerálke a koláčikoch a svoje zohráva aj mimoškolské prostredie. Témy vedeckých cukrární sa vyberajú podľa aktuálnosti. Vedecká cukráreň trvá cca 90 minút (45 minút prednáška vedca a 45 minút diskusia).

 

 

Vedecká cukráreň v článkoch

VIDEO: Rastlinná neurobiológia – nová vedecká disciplína 21. storočia

Mgr. Miroslav Ovečka, PhD., vedecký pracovník Botanického ústavu Slovenskej akadémie vied. Po absolvovaní Gymnázia v Skalici v roku 1985 študoval...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Paleontológia – otváranie geologickej histórie a času uzavretých v kameni

Prof. RNDr. Daniela Reháková, PhD. zástupkyňa vedúceho Katedry geológie a paleontológie Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Je profesorkou geológie,...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Geologická stavba a tektonický vývoj Malých Karpát – čo sa skrýva pod našimi nohami?

Prof. RNDr. Dušan Plašienka, DrSc. je vedúcim Katedry geológie a paleontológie Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Je profesorom geológie...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Aké je postavenie imunológie v modernej medicíne?

Prof. MUDr. Milan Buc, DrSc. je prednostom Imunologického ústavu LF UK v Bratislave. Ukončil štúdium medicíny na Lekárskej fakulte UK...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Tohoročné leto bolo extrémne… Čo sa s tým naším Slnkom deje?

RNDr. Vojtech Rušin, DrSc. je vedúcim vedeckým pracovníkom Astronomického ústavu SAV v Tatranskej Lomnici. Vysokoškolské štúdium skončil na UK v...

| VEDA NA DOSAH