CVTI SR, Prednáška / Bratislava

Bratislavská vedecká cukráreň: Pozor na plný vianočný stôl. Obezita je … (2019-12)


Toto podujatie už prebehlo.

Pozor na plný vianočný stôl. Obezita je viac ako kozmetický problém

 
Hosť: MUDr. Adela Penesová, PhD.
lekárka a vedecká pracovníčka v Biomedicínskom centre SAV
 
Dátum a čas: 10. december 2019 o 9.00 hod
Miesto: Konferenčná miestnosť CVTI SR na 2. poschodí.

 

Na prednáške sa dozvieme viac o tom, čo nám hrozí, ak sa vianočné prejedanie skombinuje s alkoholom, ale aj o tom, čo všetko v skutočnosti ovplyvňuje naše zdravie. Akú rolu pre naše zdravie, mozog či vznik obezity zohráva črevná mikroflóra. Povieme si, prečo je obezita rizikovým faktorom mnohých ochorení ako cukrovka, vysoký krvný tlak, ochorenie srdca a ciev, pečene, kĺbov či dokonca aj viacerých onkologických ochorení. A hovoriť budeme aj o tom, čo to znamená zdravo jesť, piť a mať dostatok pohybu.

MUDr. Adela Penesová, PhD., je hlavnou riešiteľkou medzinárodných, národných ako aj EÚ projektov so zameraním na výskum obezity, diabetu, hypertenzie a sklerózy multiplex. Dva a pol roka pracovala v „National Institute of Health (NIH)“ vo Phoenixe v USA, v sekcii pre výskum obezity a diabetu (NIDDK).
Je jednou zo zakladajúcich členov a prezidentkou Slovenskej asociácie pre výživu a prevenciu (SAVP). Napísala viac ako 75 odborných a vedeckých článkov. Je tiež odbornou garantkou nutričného softvéru PLANEAT (www.planeat.sk). Svoje poznatky odovzdáva aj mladej generácii budúcich lekárov na Lekárskej fakulte SZU v Bratislave, kde učí patologickú fyziológiu.

Prihláška pre školy 

Stránka podujatia s archívom predchádzajúcich podujatí