CVTI SR, Exkurzia, Prednáška / Bratislava

Noc múzeí a galérií v MŠaP

Plagát podujatia: Noc múzeí a galérií v MŠaP

Noc múzeí a galérií v MŠaP. Zdroj: FB Múzeum školstva a pedagogiky


Toto podujatie už prebehlo.

Tradične tretia májová sobota patrí každoročne celoeurópskemu podujatiu Noc múzeí a galérií.

Múzeum školstva a pedagogiky pre vás pripravilo zaujímavý program, až do neskorých večerných hodín. Kto nestihol otvorenie MŠaP, počas Noci múzeí a galérií má možnosť dozvedieť sa mnoho informácií zo zákulisia príprav expozície, ktorú sme nedávno sprístupnili. K expozícii Dejinami školstva pribudne nová výstava M_2016 na témy spojené s budovou, v ktorej múzeum sídli – jej rekonštrukciou a sťahovaním MšaP, ktorú počas tohto podujatia otvoríme verejnosti.

Kedy a kde prebehne Noc múzeí a galérií v MŠaP

Podujatie bude prebiehať 18. mája 2024 od 11.00 do 22.00 v priestoroch Múzea školstva a pedagogiky, Charkovská 1, Bratislava.

Dovoľujeme si upozorniť návštevníkov, že na program o 20-tej hodine bude prehliadka s deťmi iba na vlastnú zodpovednosť. Je vítané priniesť si vlastnú baterku alebo mobilný telefón so svetlom.  
Vstup na podujatie bude počas celého dňa zadarmo.

Program

17:00 Na hodine otázok a odpovedí

Predstavujeme novú stálu expozíciu Dejinami školstva; v rozhovore s kurátorkami novej stálej expozície Martinou Kočí a Danielou Vaněkovou sa môžete opýtať na všetko, čo Vás zaujíma.

20:00 Stará škola X Nové múzeum

Otvárame výstavu M_2016, spojenú s témami rekonštrukcie starej školy na múzeum, či jeho sťahovaním, ktorou Vás prevedú jej kurátorka Zuzana Kunšteková a architekt projektu rekonštrukcie budovy Tomáš Čechvala. Spoločne si posvietime na zaujímavé miesta v nových priestoroch Múzea školstva a pedagogiky.

O podujatí Noc múzeí a galérií

Dňa 18.5. 2024 sa bude konať už 20. ročník podujatia, ktoré má v čo najväčšej miere prezentovať kultúrne dedičstvo, význam jeho záchrany a ochrany pri kultúrnej výmene, šírení informácií o kultúrnej rozmanitosti jednotlivých krajín i regiónov Európy, pri neformálnom vzdelávaní a kultivovanom oddychu. Už od roku 1977 je neodmysliteľne spojené s Medzinárodným dňom múzeí.

Noc múzeí a galérií 2024

18Máj
Plagát podujatia: Noc múzeí a galérií 2024
Exkurzia, Prednáška | celé Slovensko

Noc múzeí a galérií 2024

Noc múzeí a galérií je celoeurópske podujatie realizované pod patronátom Rady Európy s cieľom v čo najväčšej miere prezentovať kultúrne...

Viac info

https://www.msap.sk/aktualita?id=noc-muzei-a-galerii-v-msap

https://www.facebook.com/events/742146658130459/