CVTI SR, Prednáška / Bratislava

Ženské strašidlá – pokrivený obraz ženy v klasickej mytológii a príbehoch

Kde a kedy sa prednáška uskutoční

Vo štvrtok 24. októbra o 17.00 hod. v CVTI SR na Lamačskej ceste 8A v Bratislave.

Téma

Prinesieme vám príbehy ženských strašidelných postáv, ktorých mrazivé mýty odhaľujú hlbšie obavy a presvedčenie spoločností, ktoré ich vytvorili. Ukážeme vám, že postavy Fúrie či Medúzy v mytológii nemusia byť len zosobnením strachu. V závislosti od toho, ako sa k nim niekto priblíži, môžu ponúknuť múdrosť alebo silu, ktorá nám umožňuje preskúmať úžasný svet za hranicami nášho vlastného sveta cez bezpečný závoj fantázie.

Prednáška sa bude zároveň streamovať. Ak vás táto téma zaujala, otázky k nej posielajte do 23. októbra 2024 na e-mail ncpvat@cvtisr.sk. Vstup na podujatie je voľný.

Prednášajúci

Doc. Mgr. et Mgr. Marcela Andoková, MA, PhD., je klasická filologička, vysokoškolská pedagogička a odborníčka na patristiku. Špecializuje sa na antickú rímsku a patristickú literatúru a filológiu latinského stredoveku. Za Komentáre k Starému zákonu — Žalmy 51– 75 (2017) získala Cenu Dominika Tatarku (kolektív autorov). V súčasnosti sa venuje príprave popularizácie svojho odboru, podcastovej sérii o bežnom živote starovekých Rimanov a rovnako o menej slávnych ženách, ktoré zmenili svet.

Viac info

Všetky informácie o podujatí nájdete na portáli VND v sekcii Veda v CENTRE a vo Facebook udalosti.