Vedecká cukráreň Bratislava

Byť dobrým lekárom nie je výlučne vecou vzdelania. Tak ako pri všetkom, aj pri medicínskom povolaní ide o komplexnosť viacerých prvkov. Lekári, ale aj pacienti často doplácajú na podvýživu v zdravotníctve, obmedzené množstvo personálu alebo nedostatok odborného materiálu. Doktori sa neraz cítia preťažení a pacienti prehliadaní. Dá sa z tohto bludného kruhu dostať aj inak než len veľkými finančnými injekciami? Môže jeden lekár niečo zmeniť v obrovskom spletitom systéme? Ako sa vykonáva medicína v zahraničí a z čoho si môžeme brať príklad? Vo Vedeckej cukrárni budeme so študentmi diskutovať o tom, ako sa dá medicína robiť INAK a ako sa stať dobrým lekárom a spokojným pacientom. Naším prednášajúcim hosťom bude lekár Tomáš Havran.

Prednášajúci:

Tomáš Havran je lekár a zakladateľ projektu mladilekari.sk. Ako študent medicíny si úprimne uvedomil, že necíti volanie medicínskeho povolania. Kariéru klasického lekára neskôr vymenil za čosi, v čom sa našiel oveľa viac a v projekte Mladí lekári dal vyniknúť svojmu talentu. Unikátna platforma dnes pomáha mladým medikom zorientovať sa vo svete lekárstva a dopĺňať si odborné vzdelanie.

Otázky pre prednášajúceho môžete zasielať mailom na ncpvat@cvtisr.sk do 9. decembra 2024.

Vedecká cukráreň Bratislava v článkoch

VIDEO: Materiály pre udržateľné využívanie energie

Nestihli ste prednášku fyzikálneho metalurga Jaroslav Jerza o trvalo udržateľnom dizajne budúcnosti? Prinášame vám z nej video.

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Antropocén a environmentálna filozofia

Nestihli ste prednášku filozofa Richarda Sťahela v novembrovej Vedeckej cukrárni? Prinášame vám z nej videozáznam.

| VEDA NA DOSAH
Banner k Vedeckej cukrárni na tému Materiály pre udržateľné využívanie energie včera, dnes a zajtra. Prednášajúci: Ing. Jaroslav Jerz, PhD.

Decembrová Vedecká cukráreň bude o materiáloch pre udržateľnú energiu

V blízkej budúcnosti budú musieť mať všetky výrobky trvalo udržateľný dizajn.

| VEDA NA DOSAH

Prečo sú čuch a chuť dôležité zmysly?

Prednáška Jána Bakoša v rámci cyklu Bratislavská vedecká cukráreň tiež vysvetlí, prečo tigrom nechutia sladkosti.

| Marta Bartošovičová
Vedecka_cukraren_banner_november_2021.png

Novembrová Vedecká cukráreň: Antropocén a environmentálna filozofia

Koncept antropocénu vznikol síce v geológii a vo vedách o Zemi, avšak filozof Richard Sťahel priblíži jeho osobitný význam pre...

| VEDA NA DOSAH