Vedecká cukráreň

Ide o pravidelné stretnutia študentov stredných škôl s osobnosťami slovenskej vedy, výskumu a techniky. NCP VaT oslovuje vedcov – odborníkov, ktorí populárnou formou a jednoduchým spôsobom vedia študentom vysvetliť zložitosti vedeckého výskumu. Vedecká cukráreň je pre študentov aj jedinečnou príležitosťou a priestorom na konfrontáciu vlastných poznatkov a názorov na dianie vo vede a technike.

Tak ako v každej cukrárni, aj v tej vedeckej, sa diskutuje v uvoľnenej a priateľskej atmosfére pri čaji, minerálke a koláčikoch a svoje zohráva aj mimoškolské prostredie. Témy vedeckých cukrární sa vyberajú podľa aktuálnosti. Vedecká cukráreň trvá cca 90 minút (45 minút prednáška vedca a 45 minút diskusia).

 

 

Vedecká cukráreň v článkoch

VIDEO: Batérie a ich budúcnosť v elektromobilite. Čo prinesú nové technológie?

Nestihli ste prednášku výskumníka Miroslava Mikoláška? Pozrite si video.

| VEDA NA DOSAH

Januárová cukráreň: Batérie a ich budúcnosť v elektromobilite. Čo prinesú nové technológie?

O téme bude prednášať výskumník Miroslav Mikolášek zo Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Dobré a zlé tuky na tanieri – vianočné pečenie bez výčitiek

Nestihli ste prednášku vedkyne Oľgy Pecháňovej? Pozrite si video.

| VEDA NA DOSAH
Banner na podujatie Vedecká cukráreň na tému Dobré a zlé tuky na tanieri - vianočné pečenie bez výčitiek. Prednášajúca: Doc. RNDr. Oľga Pecháňová, DrSc.

Decembrová Vedecká cukráreň bude o dobrých a zlých tukoch

Prednášajúca vedkyňa Oľga Pecháňová prezradí aj recepty vhodné na vianočné pečenie „bez výčitiek“.

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Bojíte sa výšok? Pomôže vám virtuálna realita

Nestihli ste prednášku Diany Bzdúškovej z Ústavu normálnej a patologickej fyziológie SAV? Pozrite si video.

| VEDA NA DOSAH