Výstava / Banská Bystrica

Kvety podzemia a kvety púšte

Kvety podzemia a kvety púšte

Kvety podzemia a kvety púšte. Zdroj: FB Tihániovský kaštel

Stredoslovenské múzeum – kultúrna inštitúcia Banskobystrického samosprávneho kraja otvorilo 27. júna 2024 v priestoroch Tihányiovského kaštieľa novú výstavu Kvety podzemia a kvety púšte. Milovníci prírody, geológie a záujemcovia o fascinujúci svet minerálov sa tak môžu tešiť na množstvo rozmanitých minerálov. Tie budú v auguste doplnené o kaktusy a sukulenty, ktoré sú známymi obyvateľmi púštnych oblastí.

Kedy a kde môžem navštíviť výstavu Kvety podzemia a kvety púšte

Výstava minerálov a kaktusov so sukulentmi, ktoré svojou farebnosťou, tvarmi a štruktúrami ohromia všetkých návštevníkov potrvá v Tihányiovskom kaštieli (Radvanská 27, Banská Bystrica) do 8. septembra 2024.

Podujatie je spoplatnené.

O výstave

Aj keď sú minerály klasifikované ako neživé prvky našej prírody, sú dôkazom mnohých tajomstiev na Zemi a odhaľujú nám jej ďalekú minulosť. Ich tvary, tvrdosť, štruktúra či farba sú dôkazom, že neexistuje minerál, ktorý by bol nudný a nezaujímavý. Sú to pomyselné kvety podzemia, sú umeleckým dielom, ktoré vznikalo milióny rokov pod povrchom Zeme. Ich jedinečnosť budete môcť vidieť na výstave v Tihányiovskom kaštieli, ktorá sa v mesiaci august doplní aj o kvety púšte – kaktusy a sukulenty. V rámci jednej výstavy sa tak spojí zdanlivo nespojiteľné.

Viac info

https://stredoslovenskemuzeum.sk/kvety-podzemia-a-kvety-puste/