Všetky články
Magický oman pravý normalizuje trávenie a chuť do jedla
V podobe likéru ho používali pri zažívacích ťažkostiach už starí Gréci a Rimania.
Univerzitný technologický inkubátor STU otvára program ŠTART
Od nového akademického roka privíta Slovenská technická univerzita v Bratislave všetkých, ktorí majú inovatívny a technologický nápad.
Zlatý kosák v kategórii veda a výskum získala publikácia Potravinová a nutričná gramotnosť
Zrozumiteľným jazykom spracováva problematiku potravín.
Slovenská akadémia vied vydala prvý diel jedinečnej publikácie Zmena klímy
Brožúra zrozumiteľne vysvetľuje rôzne aspekty klimatickej krízy.
Svetoví experti zhodnotia tvorivé činnosti slovenských vysokých škôl a verejných výskumných inštitúcií
Stošesťdesiatpäť expertov – hodnotiteľov pochádza z devätnástich krajín sveta. Ide o pilotný projekt.
Je lepšie byť slonom alebo myšou, keď dôjde ku klimatickej zmene?
Nová štúdia analyzovala, ktoré cicavce odolávajú meniacim sa podmienkam najlepšie.
Pripomíname si Medzinárodný deň psov
Pes je nielen najlepší priateľ človeka, dokáže byť aj zdatný záchranár, detektív či zdravotník.
Kvíz: Najelegantnejšie predátory
Veľké mačky sú mäsožravce a niektoré sú dokonca na vrchole potravinového reťazca.
Nová štúdia: Najstaršie dôkazy o konzumácii ovocia vtákmi pochádzajú z obdobia pred 120 miliónmi rokov
Prvé vtáky živiace sa ovocím mohli naštartovať evolúciu rastlín, ktoré sú dominantné aj v súčasnosti.
Vedci vyvinuli algoritmus pre veterné parky
Nové nastavenie turbín navýši produkciu elektriny a ušetrí výrobcom energií peniaze.