Vedecká cukráreň Bratislava

Byť dobrým lekárom nie je výlučne vecou vzdelania. Tak ako pri všetkom, aj pri medicínskom povolaní ide o komplexnosť viacerých prvkov. Lekári, ale aj pacienti často doplácajú na podvýživu v zdravotníctve, obmedzené množstvo personálu alebo nedostatok odborného materiálu. Doktori sa neraz cítia preťažení a pacienti prehliadaní. Dá sa z tohto bludného kruhu dostať aj inak než len veľkými finančnými injekciami? Môže jeden lekár niečo zmeniť v obrovskom spletitom systéme? Ako sa vykonáva medicína v zahraničí a z čoho si môžeme brať príklad? Vo Vedeckej cukrárni budeme so študentmi diskutovať o tom, ako sa dá medicína robiť INAK a ako sa stať dobrým lekárom a spokojným pacientom. Naším prednášajúcim hosťom bude lekár Tomáš Havran.

Prednášajúci:

Tomáš Havran je lekár a zakladateľ projektu mladilekari.sk. Ako študent medicíny si úprimne uvedomil, že necíti volanie medicínskeho povolania. Kariéru klasického lekára neskôr vymenil za čosi, v čom sa našiel oveľa viac a v projekte Mladí lekári dal vyniknúť svojmu talentu. Unikátna platforma dnes pomáha mladým medikom zorientovať sa vo svete lekárstva a dopĺňať si odborné vzdelanie.

Otázky pre prednášajúceho môžete zasielať mailom na ncpvat@cvtisr.sk do 9. decembra 2024.

Vedecká cukráreň Bratislava v článkoch

Radovan Garabík o Slovenskom národnom korpuse

Slovenský národný korpus je elektronická databáza primárne obsahujúca slovenské texty od roku 1955 z rôznych štýlov, žánrov, vecných oblastí, regiónov...

| Marta Bartošovičová

Video: Alkohol, opica a molekuly – Silvestrovský špeciál

Kvasinky + cukor + voda = alkohol. Čo všetko sa skrýva za touto jednoduchou rovnicou? Neformálne a interaktívne rozprávanie o tom,...

| VEDA NA DOSAH

Video: Hliník – dobrý sluha, zlý pán

V súčasnosti sa hliník a jeho soli vyskytujú všade okolo nás. Hovorili sme o výskyte a využití tohto neesenciálneho prvku v rôznych priemyselných odvetviach,...

| VEDA NA DOSAH

Peter Szolcsányi: Chémia je úplne všetko

Rozhovor s doc. Ing. Petrom Szolcsányim, PhD., z Fakulty chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity (FCHPT STU) v Bratislave....

| Marta Bartošovičová

Hliník a jeho všestranné použitie

Hliník (po lat. aluminium) je chemický prvok v Periodickej tabuľke prvkov, ktorý má značku Al. Patrí medzi kovy s nízkou...

| VEDA NA DOSAH