Vedecká cukráreň Bratislava

Byť dobrým lekárom nie je výlučne vecou vzdelania. Tak ako pri všetkom, aj pri medicínskom povolaní ide o komplexnosť viacerých prvkov. Lekári, ale aj pacienti často doplácajú na podvýživu v zdravotníctve, obmedzené množstvo personálu alebo nedostatok odborného materiálu. Doktori sa neraz cítia preťažení a pacienti prehliadaní. Dá sa z tohto bludného kruhu dostať aj inak než len veľkými finančnými injekciami? Môže jeden lekár niečo zmeniť v obrovskom spletitom systéme? Ako sa vykonáva medicína v zahraničí a z čoho si môžeme brať príklad? Vo Vedeckej cukrárni budeme so študentmi diskutovať o tom, ako sa dá medicína robiť INAK a ako sa stať dobrým lekárom a spokojným pacientom. Naším prednášajúcim hosťom bude lekár Tomáš Havran.

Prednášajúci:

Tomáš Havran je lekár a zakladateľ projektu mladilekari.sk. Ako študent medicíny si úprimne uvedomil, že necíti volanie medicínskeho povolania. Kariéru klasického lekára neskôr vymenil za čosi, v čom sa našiel oveľa viac a v projekte Mladí lekári dal vyniknúť svojmu talentu. Unikátna platforma dnes pomáha mladým medikom zorientovať sa vo svete lekárstva a dopĺňať si odborné vzdelanie.

Otázky pre prednášajúceho môžete zasielať mailom na ncpvat@cvtisr.sk do 9. decembra 2024.

Vedecká cukráreň Bratislava v článkoch

Autonómne autá sú tu. Čo od nich očakávame?

„Umelá inteligencia je jednou z najfascinujúcejších, ale aj najkontroverznejších oblastí robotiky," zdôraznila riaditeľka Ústavu informatiky SAV v Bratislave Ing. Ivana...

| Marta Bartošovičová

VIDEO: Diskusia s Františkom Simančíkom o riešeniach klimatickej zmeny

Roztápajúce sa ľadovce, spotreba automobilov, ale aj správanie ľudí... František Simančík v diskusii po prednáške na tému klimatickej zmeny z...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Dokážeme zastaviť klimatickú zmenu a zároveň si udržať komfort?

Zastavenie klimatickej zmeny je pre nás kľúčové, sme však bezradní. V online prednáške v rámci cyklu Vedecká cukráreň hovorí inžinier František Simančík...

| VEDA NA DOSAH
Ilustračné foto. Zdroj: CVTI SR

Júnová Vedecká cukráreň: Železany – silná zbraň pre čistejšie životné prostredie

Dá sa znečistené prírodné a priemyselné prostredie „vyčistiť“? Dekontaminácia životného prostredia je zložitý problém. Jeho riešením môžu byť práve železany. Témou...

| Tamara Leontievová
Ilustračné foto. Zdroj: Pexels.com

Vedecká cukráreň: Dokážeme zastaviť klimatickú zmenu a nestratiť komfort?

Pandémia odznieva a na pretras sa dostávajú opäť „staré“ problémy. Jednou z najpálčivejších tém je otázka klimatickej zmeny a jej...

| Tamara Leontievová