Vedecká cukráreň 2016
-
Ako vznikajú liečivá – RNDr. Magdaléna Májeková, PhD.
-
Ako vznikajú liečivá – RNDr. Magdaléna Májeková, PhD.
-
Ako vznikajú liečivá – RNDr. Magdaléna Májeková, PhD.
-
Ako vznikajú liečivá – RNDr. Magdaléna Májeková, PhD.
-
Voda nad zlato. Novodobá rozprávka alebo realita? – Ing. Yvetta Velísková, PhD.
-
Voda nad zlato. Novodobá rozprávka alebo realita? – Ing. Yvetta Velísková, PhD.
-
Voda nad zlato. Novodobá rozprávka alebo realita? – Ing. Yvetta Velísková, PhD.
-
Voda nad zlato. Novodobá rozprávka alebo realita? – Ing. Yvetta Velísková, PhD.
-
Prečo bola a je matematika dobrá? Potrebujú ju umelci, právnici či lekári? – doc. RNDr. Karol Nemoga CSc.
-
Prečo bola a je matematika dobrá? Potrebujú ju umelci, právnici či lekári? – doc. RNDr. Karol Nemoga CSc.
-
Prečo bola a je matematika dobrá? Potrebujú ju umelci, právnici či lekári? – doc. RNDr. Karol Nemoga CSc.
-
Prečo bola a je matematika dobrá? Potrebujú ju umelci, právnici či lekári? – doc. RNDr. Karol Nemoga CSc.
-
Vie tvoj mobilný telefón o tebe viac ako ty sám? – Ing. Ján Zelenka, PhD.
-
Vie tvoj mobilný telefón o tebe viac ako ty sám? – Ing. Ján Maťo
-
Vie tvoj mobilný telefón o tebe viac ako ty sám? – Ing. Ján Zelenka, PhD. a Ing. Ján Maťo
-
Vie tvoj mobilný telefón o tebe viac ako ty sám? – Ing. Ján Maťo
-
Elektronika včera, dnes a zajtra – od diódy po nanosenzory – RNDr. Vladimír Cambel, DrSc.
-
Elektronika včera, dnes a zajtra – od diódy po nanosenzory – RNDr. Vladimír Cambel, DrSc.
-
Elektronika včera, dnes a zajtra – od diódy po nanosenzory – RNDr. Vladimír Cambel, DrSc.
-
Elektronika včera, dnes a zajtra – od diódy po nanosenzory – RNDr. Vladimír Cambel, DrSc.
-
Objavy slovenskej archeológie – doc. PhDr. Matej Ruttkay, CSc.
-
Objavy slovenskej archeológie – doc. PhDr. Matej Ruttkay, CSc.
-
Objavy slovenskej archeológie – doc. PhDr. Matej Ruttkay, CSc.
-
Objavy slovenskej archeológie – doc. PhDr. Matej Ruttkay, CSc.
-
Cukry v našom (nie vždy sladkom) živote – Ing. Tomáš Bertók, PhD., EUR ING.
-
Cukry v našom (nie vždy sladkom) živote – Ing. Tomáš Bertók, PhD., EUR ING.
-
Cukry v našom (nie vždy sladkom) živote – Ing. Tomáš Bertók, PhD., EUR ING.
-
Biologická ochrana rastlín – doc. Ing. Vladimír Farkaš, DrSc.
-
Biologická ochrana rastlín – doc. Ing. Vladimír Farkaš, DrSc.
-
Biologická ochrana rastlín – doc. Ing. Vladimír Farkaš, DrSc.
-
Biologická ochrana rastlín – doc. Ing. Vladimír Farkaš, DrSc.
-
Hliník – dobrý sluha, zlý pán – Ing. Lukáš Hrdlička
-
Hliník – dobrý sluha, zlý pán – Ing. Lukáš Hrdlička
-
Hliník – dobrý sluha, zlý pán – Ing. Lukáš Hrdlička
-
Hliník – dobrý sluha, zlý pán – Ing. Lukáš Hrdlička
-
Alkohol, opica a molekuly – Silvestrovský špeciál – doc. Ing. Peter Szolcsanyi, PhD.
-
Alkohol, opica a molekuly – Silvestrovský špeciál – doc. Ing. Peter Szolcsanyi, PhD.
-
Alkohol, opica a molekuly – Silvestrovský špeciál – doc. Ing. Peter Szolcsanyi, PhD.
-
Alkohol, opica a molekuly – Silvestrovský špeciál – doc. Ing. Peter Szolcsanyi, PhD.
Vedecká cukráreň 2016 v článkoch
„Matematiku treba vnímať ako obraz. Chvíľu ho obdivujete z diaľky, potom prídete bližšie a nájdete to čaro“
Vyštudovala vodné hospodárstvo a vodné stavby na Stavebnej fakulte STU v Bratislave. Od roku 1990 pracuje na Ústave hydrológie SAV, kde momentálne...
Vieme, že neexistuje úplná vedecká definícia matematiky. Vo svete existujú zákonitosti, systém, poriadok a kľúčom na ich pochopenie môže byť aj...
Práca hydrológa môže byť oveľa zaujímavejšia, než sa na prvý pohľad môže zdať. Hoci o vode toho vieme veľa, o tom, čo...
Človek sa s vodou stretáva od svojho narodenia až do posledného dňa svojho života. Voda nás teda sprevádza počas celého...