Prázdninová nuda sa dá zahnať rôznymi spôsobmi, jedným z nich sú aj vedomostné kvízy. Letný kvízový špeciál otvárame zaujímavými otázkami o chutných a zdravých strukovinách.
Viete, do akej čeľade patria, aké látky obsahujú a prečo sú také zdravé? Fascinujúce je aj to, že na svete existuje okolo 20 tisíc kultúrnych a divo rastúcich druhov strukovín. Napriek tomu, že sú v slovenskej kuchyni bežné, nepestujeme ich až tak vo veľkom. Čo to znamená? Správnu odpoveď sa dozviete v kvíze.
To, že strukoviny získali prezývku „superpotravina“, nie je náhoda. Obsahujú látky, ktoré sú pre organizmus veľmi prínosné, a to nielen v prípade vegetariánov či vegánov. Navyše pomáhajú pôde v regenerácii po pestovaní obilnín a ich nenáročnosť ovplyvňuje ich nízku cenu.
Výborne sa skladujú a ľahko varia – chutných receptov na prípravu originálnych strukovinových jedál je doslova „plný internet“. Dostali ste chuť na šošovicový prívarok? Výborne! Kým sa šošovica uvarí, vyskúšajte si svoje vedomosti v našom kvíze:
(TL)