Festival /

festival|Európska Noc výskumníkov 2018


Toto podujatie už prebehlo.

Festival vedy Európska noc výskumníkov je projekt podporovaný rámcovým programom Európskej komisie na podporu výskumu, vývoja a inovácií – Horizon 2020, v časti – Marie Sklodowska-Curie actions. Európska noc výskumníkov je paralelne organizovaná v 24 štátoch Európy.

12. ročník prestížneho festivalu vedy na Slovensku  – Európska Noc výskumníkov 2018 sa uskutoční 28.9.2018 v Bratislave, Banskej Bystrici, Žiline, Košiciach a Poprade. Minulý rok sa do festivalu vedy zapojilo viac ako 1 400 vedcov a výskumníkov, 72 000 žiakov a študentov a všetkých podujatí sa zúčastnilo dovedna viac ako 155 000 návštevníkov.
 
Mottom festivalu je „Výskumníci v nás“. Chceme si pripomenúť, že každý z nás už ako dieťa zažil, aké je to byť vedcom: robili sme pokusy so sódou bikarbónou, pozorovali zvieratá v prírode, či sledovali hviezdy.

 

Hlavný organizátor podujatia – Slovenská organizácia pre výskumné a vývojové aktivity za pomoci Slovenskej akadémie vied, portálu EurActiv.sk a Centra vedecko-technických informácií SR, opäť sľubuje bohatý a maximálne pestrý program, ktorý osloví všetky vekové kategórie a záujmové skupiny. Špeciálnou cieľovou skupinou projektu sú deti v školskom veku, pričom dôraz je kladený predovšetkým na zvýšenie ich záujmu o štúdium prírodných vied a technických smerov na vysokých školách.

 

Vybrané nákupné centrá, múzeá a partnerské inštitúcie pripravia pre návštevníkov rôzne interaktívne vedecké prezentácie, prednášky, diskusie, výstavy, hudobné vystúpenia, veľkoplošné projekcie a mnohé ďalšie vstupy plné vedy i zábavy.

Nechajte sa inšpirovať stretnutím s vedcami a inovátormi!

 

Získajte viac informácií o celoeurópskej iniciatíve a projekte European Researchers´night.

Stránka podujatia