Preskočiť na obsah Preskočiť na pätu (NCP VaT)
VEDA NA DOSAH – váš zdroj informácií o slovenskej vede

Študenti Žilinskej univerzity na svetovom finále manažérskej hry Global Management Challenge v Jekaterinburgu

VEDA NA DOSAH

súťažný tím FRI Solutions Žilinskej univerzity v Žiline; Foto: FRI UNIZA

Študentský tím Fakulty riadenia a informatiky Žilinskej univerzity v Žiline (FRI UNIZA) s názvom FRI Solutions sa začiatkom júna 2019 zúčastnil svetového finále manažérskej hry Global Management Challenge v Jekaterinburgu (Rusko), ktorého sa zúčastňujú finalisti národných kôl z viac ako 30 krajín sveta.

Manažérska hra Global Management Challenge je najväčšia manažérska súťaž na svete zameraná na simuláciu stratégie riadenia podniku. Jednotlivé tímy zložené zo študentov univerzít alebo manažérov podnikov riadia virtuálny podnik a súťažia s ďalšími tímami, resp. podnikmi na jednotlivých trhoch a vytvárajú tak konkurenčné prostredie. Tímy rozhodujú o základných stratégiách svojho podniku v personálnej, výrobnej, marketingovej a obchodnej oblasti.

Na otváracom ceremoniáli si študenti študijného programu manažment na FRI UNIZA v zložení Karin Beláková, Patrik Maruňák, Bruno Grinč vyžrebovali žltú semifinálovú skupinu a ich súpermi boli tímy z Grécka, Kazachstanu, Macaa a Estónska. Bol to napínavý boj do posledného rozhodnutia, no semifinále úspešne zvládli. Postúpili tak do absolútneho finále spolu s tímami z Číny, Portugalska, Macaa, Ruska, Poľska, Hongkongu a Pobrežia Slonoviny.

súťažný tím FRI Solutions Žilinskej univerzity v Žiline; Foto: Pavel Kirbyatev

Očakávania o veľmi náročnom svetovom finále sa potvrdili. Po každom rozhodnutí sa poradie finalistov dynamicky menilo až do konca. Po poslednom rozhodnutí nakoniec zakotvili študenti Fakulty riadenia a informatiky UNIZA na krásnom ôsmom mieste. Nazbierali tak cenné skúsenosti a veria, že budúci rok sa umiestnia ešte vyššie.

finále súťaže Global Management Challenge v Jekaterinburgu; Foto: Pavel Kirbyatev

 

Informácie a fotografie poskytol: Viliam Lendel. prodekan pre vzdelávanie, Fakulta riadenia a informatiky, Žilinská univerzita v Žiline

Foto: FRI UNIZA a Pavel Kirbyatev

Redigovala a uverejnila: VČ

CENTRUM VEDECKO-TECHNICKÝCH INFORMÁCIÍ SR Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky