Všetky články
Ocenenie si z rúk rektora UK prevzala študentka ekológie RNDr. Mária Kondeková
Medzi 30 študentov ocenených za vynikajúce študijné výsledky a výnimočné schopnosti či talent rektorom Univerzity Komenského (UK) v Bratislave prof. RNDr. Karolom...
Medzinárodný deň osôb so zdravotným postihnutím 2018
Výročná konferencia o Európskom dni osôb so zdravotným postihnutím sa uskutoční 3. a 4. decembra v Bruseli, v rovnakom čase...
DNA, nebezpečné kliešte, ale aj predsudky a diskriminácia
Mladí vedci Slovenskej akadémie vied sa opäť vybrali na školy. V rámci projektu Roadshow mladých vedcov po školách Slovenska navštívili Gymnázium...
Historické povodne na území Slovenska a ich význam v hydrológii
Na veľmi zložitú úlohu so snahou zmapovať z dostupných archívnych a historických zdrojov informácie o výskyte historických povodní na Slovensku...
Modrotlač je oficiálne zapísaná do prestížneho zoznamu UNESCO
O zapísaní modrotlače do prestížneho zoznamu rozhodli v stredu 28. 11. 2018 členovia Medzivládneho výboru na ochranu nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO,...
Poznáme výsledky súťaže Európska cena za podporu podnikania 2018
Dva slovenské projekty úspešne reprezentovali svoju krajinu na súťaži Európska cena za podporu podnikania, ktorej vyhodnotenie sa konalo v kongresovej hale...
Úradom pomáha chrániť prírodu
Peter Nociar pochádza z Lučenca a jeho okolie mu rozhodne nie je ľahostajné. Pred 6 rokmi sa intenzívne začal zaujímať o miestnu mokraď,...
Ocenených bolo 18 študentov Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre
Za vynikajúce študijné výsledky, úspechy vo vedeckej práci, v športovej alebo kultúrnej činnosti a za to, že svojimi aktivitami vzorne reprezentovali...
Projekt, ktorý rieši trvalé a udržateľné zásobovanie EÚ nerastnými surovinami
Ako môžu európske regióny zabezpečiť trvalé a udržateľné zásobovanie EÚ nerastnými surovinami? Projekt Mining and Metallurgy Regions of EU –...
Projekt Hovorme o jedle už má svojich víťazov
„Objavujeme záhady tráviacej sústavy“ je víťazným projektom dennej témy Ako funguje jedlo v tele. Ide o šiesty ročník týždňa Hovorme o jedle...