Týždeň vedy a techniky na Slovensku

Týždeň vedy a techniky na Slovensku každoročne organizuje Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, v spolupráci s Centrom vedecko-technických informácií SR a Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti.

Cieľom každoročne organizovaného Týždňa vedy a techniky na Slovensku je zlepšiť vnímanie vedy a techniky v povedomí celej spoločnosti, popularizovať a prezentovať ich, vzbudiť záujem mladých ľudí o štúdium vedeckých a technických disciplín, informovať verejnosť o poznatkoch vedy a techniky a o nutnosti podporovať vedu a techniku, ktoré sú základom hospodárskeho a spoločenského pokroku a pomáhajú riešiť globálne problémy a výzvy.

V roku 2022 sa Týždeň vedy a techniky na Slovensku uskutoční v období 7. – 13. novembra 2022.

Viac informácií nájdete na webovej stránke: www.tyzdenvedy.sk

Týždeň vedy a techniky na Slovensku v článkoch

Ako Popularizátor vedy bol ocenený doc. Ing. Štefan Šteller, CSc.

Počas celej svojej profesionálnej kariéry sa venuje problematike drevárskeho výskumu. Je dlhoročným redaktorom drevárskeho vedeckého časopisu Wood Research, pričom sa...

| VEDA NA DOSAH

Ľudmila Balogová získala ocenenie Osobnosť vedy a techniky 2017

Vyvrcholením Týždňa vedy a techniky na Slovensku bol  galavečer v historickej budove Národnej rady Slovenskej republiky v Bratislave dňa 9....

| Marta Bartošovičová

Zdeno Biel získal ocenenie Osobnosť vedy a techniky do 35 rokov

Vyvrcholením Týždňa vedy a techniky na Slovensku bol galavečer, na ktorom ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová...

| Marta Bartošovičová

Prof. Jaroslav Kováč získal ocenenie za celoživotné zásluhy v oblasti vedy a techniky 2017

Vyvrcholením Týždňa vedy a techniky na Slovensku bol  galavečer v historickej budove Národnej rady Slovenskej republiky v Bratislave dňa 9. novembra...

| Marta Bartošovičová

Tím LACTOVIR UVLF, Košice získal Cenu za vedu a techniku

Za významný prínos pri štúdiu vírusových agensov a vývoj laktobacilových prípravkov na ochranu zdravia zvierat a produkciu kvalitných a bezpečných potravín živočíšneho pôvodu...

| VEDA NA DOSAH