Vedecká kaviareň o téme ovos. Z hľadiska trendov modernej výživy sa dnes ovos siaty dostáva na popredné miesto medzi obilninami. Je jedinečný z hľadiska obsahu zdraviu prospešných látok. Je dokázané, že jeho pravidelná konzumácia znižuje hladinu cholesterolu v krvi a tým chráni pred mnohými civilizačnými chorobami. Ovos je vhodný pre diabetikov, keďže dobre pôsobí na hladinu glukózy a inzulínu v krvi. Ovsené vločky sú zásobárňou potravinovej vlákniny, vitamínov, minerálov, prírodných antioxidantov a bioaktívnych látok. Po potravinových výrobkoch z ovsa je vhodné siahnuť pri chorobách obličiek, pri chorobách a poruchách tráviaceho systému, pri cukrovke a vo výžive detí, športovcov a seniorov.
Vo štvrtok 19. apríla 2018 o 16.30 hod. v Klubovni La MUSICA v Piešťanoch bude hosťom vedeckej kaviarne Ing. Peter Hozlár, PhD.,vedúci Výskumno-šľachtiteľskej stanice Vígľaš-Pstruša, hlavný šľachtiteľ ovsa siateho a pšenice jarnej a kurátor slovenskej kolekcie Avena.