Prednáška / Lučenec

Umelá inteligencia a robotika v diagnostike Alzheimerovej choroby – Vivat scientia! Nech žije veda!

Umelá inteligencia a robotika v diagnostike Alzheimerovej choroby – Vivat scientia! Nech žije veda!

Umelá inteligencia a robotika v diagnostike Alzheimerovej choroby – Vivat scientia! Nech žije veda! Zdroj: FB Radnica Lučenec – Mestské múzeum Lučenec

Ako prebieha komunikácia medzi človekom a sociálnym robotom? Ako vyzerajú jednotlivé kroky od rozpoznania reči až po jej syntézu a prehratie cez robota?

Pozývame Vás do Lučenca na októbrovú popularizačnú prednášku Umelá inteligencia a robotika v diagnostike Alzheimerovej choroby z cyklu Vivat Scientia! Nech žije veda!

Kedy a kde sa podujatie uskutoční

Podujatie prebehne v utorok 29. októbra 2024 o 17.00 hod. v Mestskom múzeu (Radnica), ul. Dr. Herza 1 v Lučenci.

Vstup je voľný.

Prednášajúci

Mgr. Róbert Sabo, PhD., z Ústavu informatiky SAV, v. v. i. predstaví svet, v ktorom technológia prekračuje hranice ľudskej komunikácie.

O podujatí

Objavte, ako sociálne roboty transformujú náš spôsob interakcie s umelou inteligenciou. Na prednáške Roberta Saba sa zoznámime s princípmi rozpoznávania a syntézy reči, povieme si niečo o identifikácii emócií a stresu v reči alebo ako sa roboty učia hovoriť s emóciami. Dozviete sa viac o princípoch verifikácie hovoriaceho, alebo o skúmaní prispôsobovania sa v komunikácii.

Naživo uvidíte ukážku experimentálneho testovania využitia sociálneho robota pri diagnostike osôb s kognitívnymi poruchami alebo demenciou. Spoznajte, ako moderná technológia prekračuje hranice toho, čo sme si mysleli, že je možné, a ako sa sociálny robot stáva súčasťou našej komunikácie.

Viac info

https://www.facebook.com/events/862824356004960/

https://www.sav.sk/?lang=sk&doc=services-news&source_no=20&news_no=12295