Ing. Eva Ivanišová, PhD.
Ústav potravinárstva FBP SPU v Nitre a AgroBioTech na SPU v Nitre
Hirschov index: 18
Ing. Eva Ivanišová, PhD.
- V súčasnosti pracuje ako odborná asistentka v Ústave potravinárstva Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre a vedúca Laboratória tukov a olejov vo Výskumnom centre AgroBioTech na SPU v Nitre
- Vo svojej vedeckej práci sa venuje predovšetkým nutričnej a biologickej hodnote surovín a potravín rastlinného pôvodu so zameraním na menej známe a netradičné druhy.
- V Izraeli študovala možnosti využitia morských rias, v Namíbii liečivé stromy, v Thajsku larvy priadky morušovej a svrčky a doma experimentovala nielen s jedlými kvetmi, ale aj s mravčími vajíčkami.
- Vedkyňa Eva Ivanišová zasvätila svoj život skúmaniu alternatívnych zdrojov potravy a vývoju potravín s pridanou hodnotou.
- Bola spoluriešiteľkou viacerých výskumných projektov, v súčasnosti je aktívna vo viac ako štrnástich domácich, ale aj dvoch vzdelávacích medzinárodných projektoch. Je autorkou a spoluautorkou kapitol v šiestich vedeckých a odborných monografiách, vydaných v domácich a zahraničných vydavateľstvách. Na svojom konte má celkovo 443 publikácií, z toho 26 v karentovaných časopisoch. Je spoluautorkou dvoch patentov. Podľa databázy Scopus je jej H-index 18 a vykazuje tu autorstvo alebo spoluautorstvo vo viac ako 129 článkov.
- V roku 2011 získala Cenu rektora pre najlepšieho študenta, v rokoch 2015 a 2019 Cenu dekana a v roku 2020 ju ocenili za najlepšiu publikačnú činnosť.
V rámci výskumných aktivít sa podieľa na:
- Nutričnej a biologickej hodnote surovín a potravín rastlinného pôvodu so zameraním na menej známe a netradičné druhy.
Údaje o vedkyni boli naposledy aktualizované: 6. mája 2025
Ak ste našli chybu alebo máte tip na doplnenie, prosím, kontaktujte nás emailom na vnd@cvtisr.sk.
Hirschov index je aktuálny k dátumu aktualizácie. Ak chcete vidieť aktuálnu hodnotu, navštívte, prosím webofscience.com. Ďakujeme.
Ing. Eva Ivanišová, PhD. v článkoch
O výživovej hodnote netradičných potravín rozpráva Eva Ivanišová, vedkyňa zo Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.
Jedlé kvety sa stali doslova kulinárskym trendom.