Veda v CENTRE Bratislava

Veda v CENTRE Bratislava v článkoch

Chémia je úplne všetko – aj výroba čokolády

Doc. Ing. Peter Szolcsányi, PhD., organický chemik, docent na Fakulte chemickej a potravinárskej technológie  Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave,...

| Marta Bartošovičová
Doc. Ing. Miroslav Saniga, CSc., z Ústavu ekológie lesa SAV vo Zvolene, bol hosťom Vedy v CENTRE v Bratislave

O prírode vážne… aj veselo

Príroda patrí k nám, ľuďom, a my k nej. Človek obohacuje prírodu (ak vie s ňou citlivo narábať) a príroda zasa...

| Marta Bartošovičová
Doc. Ing. Miroslav Saniga, CSc., z Ústavu ekológie lesa SAV vo Zvolene

Miroslav Saniga: Príroda, obzvlášť naša slovenská, je krásna v ktorúkoľvek dobu

Prírodovedec, ornitológ, popularizátor vedy a spisovateľ doc. Ing. Miroslav Saniga, CSc., z Ústavu ekológie lesa SAV vo Zvolene, je známy svojou...

| Marta Bartošovičová
Veda v CENTRE: Stretnutia vo vedeckej kaviarni v roku 2015

Stretnutia vo vedeckej kaviarni VEDA V CENTRE v roku 2015

Vedecké kaviarne sú miestom na neformálne debaty vedcov a výskumníkov so širokou verejnosťou. Prinášajú aktuálne témy z rôznych oblastí vedy,...

| Marta Bartošovičová

Potrebujeme vakcíny proti vírusom?

Najefektívnejšou metódou  na prevenciu proti chrípke je vakcinácia. Každoročne asi 50 krajín poskytuje rizikovým skupinám ľudí (ľudia nad 65 rokov,...

| Marta Bartošovičová