Prednáška / Lučenec

PARAZITY – máme sa ich báť? – Vivat scientia! Nech žije veda!

Plagát podujatia: PARAZITY - máme sa ich báť? – Vivat scientia! Nech žije veda!

PARAZITY - máme sa ich báť? – Vivat scientia! Nech žije veda! Zdroj: FB Radnica Lučenec - Mestské múzeum Lučenec


Toto podujatie už prebehlo.

Pozývame vás na ďalšiu prednášku z nášho cyklu, ktorý pripravujeme v spolupráci so SAV a aktuálnou témou budú: PARAZITY – máme sa ich báť?

Parazity sú všade okolo nás. Existujú spolu s ľudstvom na našej planéte celé tisícročia. Spôsobujú nám väčšie, či menšie problémy, sú majstri v maskovaní a úniku, v boji o prežitie. Sú často hlavnými hrdinami až hororových príbehov, ale aj nesmierne zaujímavým predmetom výskumu.
Na prednáške sa dozviete informácie o najčastejších parazitoch ľudí a zvierat na Slovensku, ako sa pred nimi chrániť, ale aj to, či sú pre nás naozaj vážnou hrozbou.

Kedy a kde sa podujatie uskutoční

V utorok 27. júna 2023 o 17.00 hod. v Mestskom múzeu, ul. Dr. Herza 1 v Lučenci.

Prednášajúca

MVDr. Daniela Antolová, DrSc., je vedeckou pracovníčkou a zástupkyňou riaditeľky Parazitologického ústavu SAV, v. v. i. v Košiciach. Venuje sa výskumu zameranému na diagnostiku, epidemiológiu a prevenciu parazitárnych ochorení prenosných zo zvierat na ľudí. V rámci svojho vedného odboru prispela k zlepšeniu molekulárnej a sérologickej diagnostiky humánnych parazitárnych ochorení na Slovensku. A jej výskum je zameraný aj na spoznanie evolučnej histórie rôznych druhov parazitov, ich migrácie a na analýzu rozšírenia druhových línií líšiacich v infekčnosti pre človeka.

Viac info

https://www.facebook.com/events/161453473495294/