Preskočiť na obsah Preskočiť na pätu (NCP VaT)
VEDA NA DOSAH – váš zdroj informácií o slovenskej vede

Videostena s najtenším rámikom na svete

VEDA NA DOSAH

Videostena s rámikom hrubým 1,4 mm; Zdroj: Samsung

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd. uviedla na veľtrhu CES 2016 najnovší rad monitorov a SMART signage panelov. Dominantou bola videostena skomponovaná z viacero obrazoviek. Na tom, by nebolo nič výnimočné, avšak táto videostena pútala pozornosť návštevníkov, tým, že je zložená z obrazoviek s najtenším rámikom na svete. Núka tak neobyčajné zobrazenie obsahu. A to nie je všetko. S príjemnejšieho herného zážitku sa môžu tešiť priaznivci hier, na veľtrhu totiž Samsung predstavil i nové zakrivené herné monitory.

„Dnešný zákazník od displejov očakáva jasné, pútavé a ľahko dostupné informácie, ktoré si sám vyberá prostredníctvom dotyku, a to ako počas hry, tak aj pri výbere tovaru v prostredí obľúbeného obchodu,“ povedal Seog-gi Kim, senior viceprezident divízie Visual Display Business spoločnosti Samsung Electronics. „Naše prevratné monitory a signage technológie sú vytvorené na základe týchto preferencií a užívateľom prinášajú žiadaný obsah, či už ich využívajú doma, alebo na verejnosti,“ dodal.

Rám videosteny Samsung UHF-E (Extreme Narrow Bezel – extrémne zúžený rám) je na vrchnej a ľavej strane hrubý 0,9 mm, pričom spodná a pravá strana má iba 0,5 mm. A tak prechody medzi obrazovkami pôsobia rušivo len v minimálnom rozsahu, ak vôbec. Videostena UHF-E kombinuje vizuálnu kvalitu a špičkový profesionálny výkon digitálnych signage panelov. Vstavaný ACM chipset prispôsobuje obrazový obsah, aby sa dosiahlo špecifických farieb a prezentácia pôsobila jednotne. Videostena zvládne nepretržitú prevádzku 24/7 v rôznych podmienkach.

Zakrivené monitory; Zdroj: SamsungZakrivené herné monitory, modely CF591, CF391, CF390 a CF398 (1800 R), kopírujú zakrivenie ľudského oka, zároveň vďaka technológiám ako je flicker-free, ktorá zabraňuje blikaniu obrazovky a Eye Saver minimalizujú námahu a únavu očí. Herné monitory navyše podporujú technológiu AMD FreeSync™ over HDMI®, ktorá dynamicky synchronizuje obnovovaciu frekvenciu obrazovky s obnovovacou frekvenciou sledovaného obsahu, aby sa minimalizovala latencia vstupu a výrazne znížilo zadrhávanie a oneskorenia počas hrania hier. Takže žiadne predčasné Game Over.

Samsung rozširuje aj svoju ponuku LED signage panelov, ktoré zobrazujú ešte väčšie detaily. Tie sa zásluhou vysokokvalitných diód a jemnému rozstupu pixelov pýšia špičkovým výkonom. Konštrukcia umožňuje taktiež hlboký kontrast, realistický obraz a v neposlednom rade i vysoký jas.

OLED dispel; Zdroj: SamsungOdrazivosť displeja (60 %), vysoká priepustnosť (90 %) a bezrámikový dizajn, to všetko umožňuje obchodníkom osloviť zákazníka/ov presne a okamžite prostredníctvom OLED displejov, určených pre obchodné reťazce. Transparentný 55″ OLED displej ponúkne zákazníkom kompletné informácie o produkte v podmanivom formáte. Jeho prostredníctvom môžu obchodníci tiež vysielať demo videoklipy a promoakcie s väčším jasom (150 nit), transparentnosťou (45 %) a farebnou prezentáciou (Adobe RGB 100 %).

CES (Consumer Technology Association) sa konal od 6. do 9. januára 2016 v Las Vegas, Nevada. Prvýkrát sa CES uskutočnil v júni roku 1967 v New Yorku. Tento rok viac ako 3800 vystavovateľov prezentovalo svoje najnovšie technológie a produkty spájajúce svet, zvyšujúce kvalitu našich životov a ponúkajúce riešenia globálnych výziev.

Zdroj: TS Samsung,  http://www.cesweb.org/
Spracovala: Bibiana Kubašková

[CES 2016] Samsung’s Latest Display Showcase

 

Zdroj: Samsung Newsroom, 06. 01. 2016

CENTRUM VEDECKO-TECHNICKÝCH INFORMÁCIÍ SR Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky