Vedecká cukráreň Bratislava

Banner k februárovej Vedeckej cukrárni, 14.2.2023, Čo sa deje v mozgu, keď spíme. A ako na to vplývajú technológie?
Vedecká cukráreň Bratislava v článkoch

VIDEO: Geologická stavba a tektonický vývoj Malých Karpát – čo sa skrýva pod našimi nohami?

Prof. RNDr. Dušan Plašienka, DrSc. je vedúcim Katedry geológie a paleontológie Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Je profesorom geológie...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Aké je postavenie imunológie v modernej medicíne?

Prof. MUDr. Milan Buc, DrSc. je prednostom Imunologického ústavu LF UK v Bratislave. Ukončil štúdium medicíny na Lekárskej fakulte UK...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Tohoročné leto bolo extrémne… Čo sa s tým naším Slnkom deje?

RNDr. Vojtech Rušin, DrSc. je vedúcim vedeckým pracovníkom Astronomického ústavu SAV v Tatranskej Lomnici. Vysokoškolské štúdium skončil na UK v...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Geneticky modifikované potraviny – nádej alebo hrozba 21. storočia?

Ing. Jana Libantová, CSc. vyštudovala Chemickotechnologickú fakultu Slovenskej technickej univerzity v Bratislave odbor kvasná chémia a bioinžinierstvo. Doktorandské štúdium absolvovala...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Fyzika zemetrasení a seizmické ohrozenie vo svete a na Slovensku

Prof. RNDr. Peter Moczo, DrSc., člen Učenej spoločnosti SAV, je profesorom fyziky a vedúcim Katedry astronómie, fyziky Zeme a meteorológie...

| VEDA NA DOSAH