Vedecká cukráreň

Ide o pravidelné stretnutia študentov stredných škôl s osobnosťami slovenskej vedy, výskumu a techniky. NCP VaT oslovuje vedcov – odborníkov, ktorí populárnou formou a jednoduchým spôsobom vedia študentom vysvetliť zložitosti vedeckého výskumu. Vedecká cukráreň je pre študentov aj jedinečnou príležitosťou a priestorom na konfrontáciu vlastných poznatkov a názorov na dianie vo vede a technike.

Tak ako v každej cukrárni, aj v tej vedeckej, sa diskutuje v uvoľnenej a priateľskej atmosfére pri čaji, minerálke a koláčikoch a svoje zohráva aj mimoškolské prostredie. Témy vedeckých cukrární sa vyberajú podľa aktuálnosti. Vedecká cukráreň trvá cca 90 minút (45 minút prednáška vedca a 45 minút diskusia).

 

 

Vedecká cukráreň v článkoch

VIDEO: Kliešte v meste

MVDr. Markéta Derdáková, PhD. (Ústav Zoológie SAV) a doc. MVDr. Branislav Peťko, DrSc. Doc. Branislav Peťko je riaditeľom Parazitologického ústavu...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Prečo je sociálna antropológia najzaujímavejšou sociálnou vedou?

Doc. Mgr. Martin Kanovský, PhD. pôsobí na Ústave sociálnej antropológie, Fakulte sociálnych a ekonomických vied, Univerzity Komenského. V roku 1994...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Prečítané z kostí – osobné informácie uchované v čase

Doc. RNDr. Radoslav Beňuš, PhD. vedúci Katedry antropológie, Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, ktorej je zároveň aj absolventom. Po...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Prečo nás ohrozujú povodne?

Mgr. Michal Hazlinger, PhD. je vedecko-výskumný pracovník Slovenského hydrometeorologického ústavu. Je absolventom Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Titul Mgr....

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Od stopy k páchateľovi – od Šalamúna po nanočipy

RNDr. Barbara Sviežená, PhD. expertka Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru SR. Absolvovala katedru genetiky na Prírodovedeckej fakulte Univerzity Komenského...

| VEDA NA DOSAH