Vedecká cukráreň

Ide o pravidelné stretnutia študentov stredných škôl s osobnosťami slovenskej vedy, výskumu a techniky. NCP VaT oslovuje vedcov – odborníkov, ktorí populárnou formou a jednoduchým spôsobom vedia študentom vysvetliť zložitosti vedeckého výskumu. Vedecká cukráreň je pre študentov aj jedinečnou príležitosťou a priestorom na konfrontáciu vlastných poznatkov a názorov na dianie vo vede a technike.

Tak ako v každej cukrárni, aj v tej vedeckej, sa diskutuje v uvoľnenej a priateľskej atmosfére pri čaji, minerálke a koláčikoch a svoje zohráva aj mimoškolské prostredie. Témy vedeckých cukrární sa vyberajú podľa aktuálnosti. Vedecká cukráreň trvá cca 90 minút (45 minút prednáška vedca a 45 minút diskusia).

 

 

Vedecká cukráreň v článkoch

VIDEO: Prečo nás ohrozujú povodne?

Mgr. Michal Hazlinger, PhD. je vedecko-výskumný pracovník Slovenského hydrometeorologického ústavu. Je absolventom Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Titul Mgr....

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Od stopy k páchateľovi – od Šalamúna po nanočipy

RNDr. Barbara Sviežená, PhD. expertka Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru SR. Absolvovala katedru genetiky na Prírodovedeckej fakulte Univerzity Komenského...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Quo Vadis bezpečnosť IT a ochrana pred kyberzločinom

Ing. Miroslav Trnka je konateľom a spolumajiteľom spoločnosti ESET. V detstve sa venoval raketovému modelárstvu, kde dosiahol aj juniorský titul...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Načo sú nám symboly? Čomu sa venuje etnológia?

PhDr. Gabriela Kiliánová, CSc. (1951) je riaditeľkou Ústavu etnológie Slovenskej akadémie vied. Absolvovala odbor etnológia na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského...

| VEDA NA DOSAH

VIDEO: Prečo sú niektorí ľudia psychicky chorí?

RNDr. Michal Dubovický, CSc. je vedeckým pracovníkom Ústavu experimentálnej farmakológie a toxikológie SAV. V roku 1991 absolvoval Prírodovedeckú fakultu Univerzity...

| VEDA NA DOSAH