Prednáška /

registrácia|prednáška|SPACE::TALK 2020/11/05 Je možné spojiť SPACE & IT na Slovensku?


Toto podujatie už prebehlo.

SPACE::TALK je pravidelný meetup záujemcov o vesmírny výskum a inžinierstvo, ktorý rozšíri tvoje chápanie vesmíru. Zdieľame aktuálne novinky a máme priestor aj na networking. Prednášajú najlepší slovenskí odborníci v danej oblasti.

SPACE::TALK meetupy sú plánované stále na prvý štvrtok v mesiaci v čase 18:00-20:30. Celkovo je plánovaných 20 meetupov v priestoroch SPACE::LABU na Bulharskej 4 v Košiciach.
Vstup je bezplatný. Je však potrebná registrácia z dôvodu obmedzeného počtu miest.

Najbližší SPACE::TALK   štvrtok 5. 3. 2020,  18:00 – 21:00 

Téma: Je možné spojiť SPACE & IT na Slovensku?

PHOTOMAP – Príbeh úspešnej slovenskej Earth Observation (EO) spoločnosti
Príbeh PHOTOMAP a jej spoluprácu so spoločnosťami AIRBUS a EUSI (Maxar’s European partner) predstaví jej zakladateľ Miloslav Ďurica. Odprezentuje využívané nosiče, pasívne a aktívne senzory a predstaví široké aplikačné možnosti využitia priestorových dát diaľkového prieskumu Zeme. Pokúsi sa načrtnúť súčasný trend vývoja EO u nás a vo svete s využitím satelitných dát a predstaví svoju víziu, ako s týmto trendom udržať krok.

SPACE & IT Slovensku pristane
Aké možnosti predstavuje vesmírny sektor pre IT firmy a v čom je SPACE & IT kombinácia výhodná pre začínajúce spoločnosti na Slovensku? Priblížime konkrétne príklady, najmä čo sa týka komerčného spracovania satelitných dát v rámci tzv. downstream segmentu a predstavené budú tiež IT ,,success-stories”, ktoré sa na Slovensku vesmírnemu sektoru už venujú.

Prečo organizujeme 1. SPACE HACKATHON v Košiciach – AIS 2020?
Projekt SPACE::LAB priniesol prepojenie ľudí zo SAV, univerzít a IT firiem. Chceme, aby toto prepojenie mohlo viesť aj ku konkrétnym projektom. Spoločný hackathon AIS 2020 (https://actinspace.org/country/slovakia) je veľmi efektívnou platformou, ako sa k týmto projektom dopracovať. Predstavíme hlavnú myšlienku hackathonu, pravidlá, ceny pre víťazov a zodpovieme na všetky doposiaľ nezodpovedané otázky.

Rečníci: Miloslav Ďurica, PHOTOMAP; Michal Brichta, SARIO; Stanislav Hrivňák a Ján Mačinga, GlobalLogic 

Podujatie na FB

 

SPACE::LAB