25
Jún

Veda v CENTRE: Bezpečné a kvalitné potraviny

Začiatok
25. jún. 2015 17.00 hod.
Koniec
25. jún. 2015 19.00 hod.
Miesto
CVTI SR, Lamačská cesta 8/A
Mesto
Bratislava - Lamač - Mestská časť, Bratislavský kraj, Slovenská republika
Vedný odbor
Typ podujatia
Prednáška
Cieľová skupina
široká verejnosť
Organizátor
NCP VaT pri CVTI SR
Popis

Vo štvrtok, 25. 6. 2015, o 17.00 hod. bude vo Vede v CENTRE prednášať slovenský vedec, molekulárny biológ a uznávaný odborník na biologickú bezpečnosť, bezpečnosť a kvalitu potravín doc. RNDr. Peter Siekel, PhD., riaditeľ Výskumného ústavu potravinárskeho Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra /NPPC/ v Bratislave. V prednáške s názvom Bezpečné a kvalitné potraviny predstaví špičkový výskum v procese hodnotenia bezpečnosti a kvality potravín. Presvedčíme sa, že kvalita potravín sa realizuje a zabezpečuje   predovšetkým vo výskumných laboratóriách. Docent zároveň predstaví nové, pokročilé a moderné molekulárno-biologické metódy, ktoré v porovnaní s klasickými a bežne používanými mikrobiologickými, umožňujú oveľa efektívnejšie zistiť, identifikovať a zhodnotiť pôvod a rozsah kontaminácie potravín rôznymi patogénnymi baktériami. Ak sa chcete o podujatí dozvedieť viac, informácie nájdete na www.ncpvat.sk

Súvisiace:

Hore
Quark_2020
TVT2020 prihlasovanie
Veda v CENTRE / Vedecká kaviareň 7/2020
TVT2020 súťaže
Vedec roka SR
Vedecká cukráreň video
VC 6/2020 železany
Veda v CENTRE máj
Vedecká cukráreň 5/2020
Aurelium - centrum vedy
Vírusy, vakcíny, imunita
Quark 25 rokov
kúpa časopisov jún 2016
TAG Slovenská veda
banner záhrady
Publikácie Veda v CENTRE
Zaujímavosti vo vede
Prvý kontakt s mesačným povrchom nastal 20. júla 1969 o 20. hod. 17. min. 39. sek. svetového času.
Zistite viac