25
Jún

Veda v CENTRE: Bezpečné a kvalitné potraviny

Začiatok
25. jún. 2015 17.00 hod.
Koniec
25. jún. 2015 19.00 hod.
Miesto
CVTI SR, Lamačská cesta 8/A
Mesto
Bratislava - Lamač - Mestská časť, Bratislavský kraj, Slovenská republika
Vedný odbor
Typ podujatia
Prednáška
Cieľová skupina
široká verejnosť
Organizátor
NCP VaT pri CVTI SR
Popis

Vo štvrtok, 25. 6. 2015, o 17.00 hod. bude vo Vede v CENTRE prednášať slovenský vedec, molekulárny biológ a uznávaný odborník na biologickú bezpečnosť, bezpečnosť a kvalitu potravín doc. RNDr. Peter Siekel, PhD., riaditeľ Výskumného ústavu potravinárskeho Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra /NPPC/ v Bratislave. V prednáške s názvom Bezpečné a kvalitné potraviny predstaví špičkový výskum v procese hodnotenia bezpečnosti a kvality potravín. Presvedčíme sa, že kvalita potravín sa realizuje a zabezpečuje   predovšetkým vo výskumných laboratóriách. Docent zároveň predstaví nové, pokročilé a moderné molekulárno-biologické metódy, ktoré v porovnaní s klasickými a bežne používanými mikrobiologickými, umožňujú oveľa efektívnejšie zistiť, identifikovať a zhodnotiť pôvod a rozsah kontaminácie potravín rôznymi patogénnymi baktériami. Ak sa chcete o podujatí dozvedieť viac, informácie nájdete na www.ncpvat.sk

Súvisiace:

Hore
Aurelium - centrum vedy
Publikácie Veda v CENTRE
Quark_2019
kúpa časopisov jún 2016
TAG Slovenská veda
banner záhrady
Zaujímavosti vo vede
Jozef Murgaš ako prvý človek na svete uskutočnil bezdrôtový prenos ľudského hlasu.
Zistite viac