13
December

Alkohol, opica a molekuly - Silvestrovský špeciál Bratislavskej vedeckej cukrárne

Začiatok
13. dec. 2016 09.00 hod.
Koniec
13. dec. 2016 11.00 hod.
Miesto
konferenčná miestnosť, CVTI SR, Lamačskej ceste 8/A, Bratislava
Mesto
Bratislava, Bratislavský kraj, Slovenská republika
Vedný odbor
Typ podujatia
Prednáška
Cieľová skupina
mládež
Organizátor
NCP VaT pri CVTI SR, Bratislava
Popis

Bratislavská vedecká cukráreň

Téma: "Alkohol, opica a molekuly - Silvestrovský špeciál"
Hosť: doc. Ing. Peter Szolcsányi, PhD.
Termín: 13. 12. 2016 o 9,00 hod. v CVTI SR v Bratislave

Kvasinky + Cukor + Voda = Alkohol. Čo všetko sa skrýva za touto jednoduchou rovnicou?
Neformálne a interaktívne rozprávanie o tom, odkiaľ vlastne pochádza a ako sa vyrába alkohol. Čo majú spoločné a čím sa naopak líšia rôzne druhy alkoholických nápojov. Pozitívne účinky ich striedmej konzumácie, ako aj nežiaduce efekty po nadmernom pití. Ako im predchádzať a ako ich „liečiť“. A to všetko z pohľadu zaujímavých molekúl a ich chemických reakcií.

Peter Szolcsányi je chemik, vedec a popularizátor, ktorý pôsobí na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave. Profesionálne sa zaujíma o syntézu vonných molekúl a prírodných zlúčenín, s obľubou rozpráva a píše o chémii v nás a okolo nás. Vo voľnom čase rád varí, hrá tenis, číta knihy a venuje sa rodine.

Súvisiace:

Hore
FVF 2020
sutaz FB TVT 2020
Noc výskumníkov 2020
Quark_10/2020
TVT2020 prihlasovanie
Vedecká cukráreň 10/2020
Veda v CENTRE / Vedecká kaviareň 9/2020
Agrofilm
Aurelium - centrum vedy
Quark 25 rokov
banner záhrady
Zaujímavosti vo vede
Asi 90 % divo rastúcich druhov rastlín na svete závisí do určitej miery na prenose peľu živočíchmi.
Zistite viac