Čo viete a neviete o kuchynskej soli?

Používame a konzumujeme ju každý deň. Kuchynská soľ. Vieme ale ako sa mení rozpustnosť soli vo vode so zvyšujúcou sa teplotou? Alebo kde na Slovensku sa ťaží soľ? Skúste kvíz o kuchynskej soli a dozviete sa viac.

Tento kvíz pripravil doc. Ing. Štefan Schmidt, PhD., Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU, Bratislava. QUARK 11/2004.


Noc výskumníkov 2019
Bratislavská vedecká cukráreň
Atmosféra počas TVT 2018
QUARK
TVT 2019
Publikácie Veda v CENTRE
výtvarná súťaž TVT 2019
Aurelium - centrum vedy
Vedec roka 2018
Veda v Centre
Prechod VK na VND - jeseň
fotografická súťaž TVT 2019
kúpa časopisov jún 2016
TVT 2018 články
TAG Ženy vo vede
TAG Slovenská veda
TAG História
TAG Spektrum vedy
TAG Rozhovor
TAG Publikácia
TAG Zaujímavosti vo vede
TAG Centrum vedy
TAG Mládež
TAG QUARK
banner záhrady
Zaujímavosti vo vede
Slovensko je členom Európskej únie a od 1. januára 2009 sa aj u nás používa mena euro.
Zistite viac