Čo viete a neviete o kuchynskej soli?

Používame a konzumujeme ju každý deň. Kuchynská soľ. Vieme ale ako sa mení rozpustnosť soli vo vode so zvyšujúcou sa teplotou? Alebo kde na Slovensku sa ťaží soľ? Skúste kvíz o kuchynskej soli a dozviete sa viac.

Tento kvíz pripravil doc. Ing. Štefan Schmidt, PhD., Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU, Bratislava. QUARK 11/2004.


Aurelium - centrum vedy
Publikácie Veda v CENTRE
kúpa časopisov jún 2016
Quark_2019
Bratislavská vedecká cukráreň
TAG Slovenská veda
banner záhrady
Extrapolácie 2019
Zaujímavosti vo vede
Do roku 867 bolo možné slúžiť bohoslužby len v troch jazykoch: latinčine, gréčtine a hebrejčine.
Zistite viac