CVTI SR, Prednáška / Bratislava

Bratislavská vedecká cukráreň: Veľryba plná plastu: Prečo záleží na tom… (2019-03)


Toto podujatie už prebehlo.

Veľryba plná plastu: Prečo záleží na tom, ako zaobchádzame so životným prostredím

Hosť: Dr. Robert Hofrichter
biológ, spisovateľ, ochranca prírody a pedagóg

Dátum a čas: 19. marec 2019 o 9.00 hod
Miesto: Konferenčná miestnosť CVTI SR na 2. poschodí.

 
Zoológ a morský biológ Dr. Robert Hofrichter, vykresľuje jasný obraz toho, čo sa s našou prírodou a oceánmi deje. Ľudí je na našej planéte stále viac a produkujú čoraz viac odpadu.
V moriach pláva obrovské množstvo plastov, ktoré priamo aj nepriamo zabíjajú morské živočíchy. Jedovaté látky, ktoré človek vypúšťa do prírody sa dostávajú do morí a tým sa všetko vracia späť na naše taniere. Ekologická situácia oceánov a morí na celom svete sa neustále zhoršuje. Má vôbec zmysel sa týmito problémami zaoberať? Dokáže človek zastaviť tento vývoj?

Dr. Hofrichter zastáva jednoznačne názor, že nemáme inú možnosť. V tejto situácii to musíme už reálne riešiť, začať by sme však mali každý sám od seba.

 

Dr. Robert Hofrichter (*1957) je slovensko-rakúskym zoológom, biológom, spisovateľom a ochrancom prírody, ktorý sa narodil v Bratislave. Po emigrácií v roku 1981 sa usadil v rakúskom Salzburgu, kde žije dodnes. Na Salzburskej univerzite vyštudoval morskú biológiu. Je autorom približne 25 odborných, najmä však populárno – náučných kníh o prírode. Za účelom ochrany a zachovania morských ekosystémov založil tri environmentálne výskumno-vzdelávacie základne: na ostrove Krk v Chorvátsku, v egyptskom Dahabe a na ostrove Kréta. Spolu so svojím tímom sa tu venuje vzdelávaniu detí, mládeže a študentov, a to najmä  v otázkach ochrany životného prostredia morí a oceánov. Venuje sa aktívne fotografii a v súčasnosti pracuje na svojom životnom vedeckom diele o Stredozemnom mori.

Prihláška pre školy (kapacita je naplnená!)

Stránka podujatia s archívom predchádzajúcich podujatí