19
Apríl

Veda v CENTRE Piešťany: Ovos pre 3. tisícročie (2018-04)

Začiatok
19. apr. 2018 16.30 hod.
Koniec
19. apr. 2018 19.00 hod.
Miesto
V KLUBOVNI La MUSICA PIEŠŤANY, Teplická 2210/39, Piešťany
Mesto
Piešťany, Trnavský kraj, Slovenská republika
Typ podujatia
Prednáška
Cieľová skupina
široká verejnosť
Organizátor
NPPC; NCP VaT pri CVTI SR
Popis

Vedecká kaviareň o téme ovos. Z hľadiska trendov modernej výživy sa dnes ovos siaty dostáva na popredné miesto medzi obilninami. Je jedinečný z hľadiska obsahu zdraviu prospešných látok. Je dokázané, že jeho pravidelná konzumácia znižuje hladinu cholesterolu v krvi a tým chráni pred mnohými civilizačnými chorobami. Ovos je vhodný pre diabetikov, keďže dobre pôsobí na hladinu glukózy a inzulínu v krvi. Ovsené vločky sú zásobárňou potravinovej vlákniny, vitamínov, minerálov, prírodných antioxidantov a bioaktívnych látok. Po potravinových výrobkoch z ovsa je vhodné siahnuť pri chorobách obličiek, pri chorobách a poruchách tráviaceho systému, pri cukrovke a vo výžive detí, športovcov a seniorov.

 

Vo štvrtok 19. apríla 2018 o 16.30 hod. v Klubovni La MUSICA v Piešťanoch bude hosťom vedeckej kaviarne Ing. Peter Hozlár, PhD.,vedúci Výskumno-šľachtiteľskej stanice Vígľaš-Pstruša, hlavný šľachtiteľ ovsa siateho a pšenice jarnej a kurátor slovenskej kolekcie Avena.

 

Súvisiace:

Hore
Prechod VK na VND
Bratislavská vedecká cukráreň
QUARK
Atmosféra počas TVT 2017
Aurelium - centrum vedy
Publikácie Veda v CENTRE
Veda v Centre
FVF 2018
Vedec roka 2017
kúpa časopisov jún 2016
TVT 2017 články
TAG Ženy vo vede
TAG Slovenská veda
TAG História
TAG Spektrum vedy
TAG Rozhovor
TAG Publikácia
TAG Zaujímavosti vo vede
TAG Centrum vedy
TAG Mládež
TAG QUARK
banner záhrady
Zaujímavosti vo vede
Mikrobiológia je vedný odbor, ktorý skúma jednobunkové mikroorganizmy a nebunkové mikroorganizmy.
Zistite viac