14
December

Veda v CENTRE – Vianočný špeciál: O čokoláde... a nielen na Vianoce (2017-12)

Začiatok
14. dec. 2017 17.00 hod.
Koniec
14. dec. 2017 19.00 hod.
Miesto
konferenčná miestnosť, CVTI SR, Lamačská cesta 8/A
Mesto
Bratislava, Bratislavský kraj, Slovenská republika
Typ podujatia
Prednáška
Cieľová skupina
široká verejnosť
Organizátor
NCP VaT pri CVTI SR, Bratislava
Popis

O čokoláde... a nielen na Vianoce

 

Hosť: doc. Ing. Peter Szolcsányi, PhD.
           z Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU
Dátum: 14. decembra 2017, o 17.00 hod.
Miesto: Konferenčná miestnosť CVTI SR na 2. poschodí.

 

Pozývame vás do decembrového vianočného špeciálu vedeckej kaviarne, v ktorej budeme diskutovať o jednej z najlákavejších lahôdok na svete - o čokoláde. Nepochybne  patrí medzi základné ingrediencie väčšiny maškŕt aj na vianočnom stole. My sa však na ňu pozrieme trochu inak. Z pohľadu chémie.

 

Náš hosť, uznávaný chemik a zanietený popularizátor chémie a vedy, nám porozpráva všetko, čo ste vždy chceli vedieť o čokoláde (a báli ste sa opýtať), čo je a čo naopak nie je čokoláda (hoci sa tak neraz nazýva). Dozviete sa odkiaľ vlastne kakao pochádza, ako a z čoho sa čokoláda vyrába a vďaka čomu chutí práve tak, ako chutí. Alebo aj o tom, či na ňu môže vzniknúť závislosť a ako čokoláda (ne)súvisí so sexom... to všetko optikou molekúl a ich vzájomných reakcií.

 

Vstup na podujatie je pre verejnosť voľný.

Banner

Stránka podujatia s (video) archívom predchádzajúcich podujatí.

Súvisiace:

Hore
kúpa časopisov jún 2016
Atmosféra počas TVT 2017
QUARK
PF 2018
brožúra Veda v Centre 2015
Aurelium - centrum vedy
Veda v Centre
Prechod VK na VND - zima
TVT 2017 články
TAG QUARK
TAG Ženy vo vede
TAG Spektrum vedy
TAG Slovenská veda
TAG História
TAG Rozhovor
TAG Publikácia
TAG Zaujímavosti vo vede
TAG Centrum vedy
TAG Mládež
banner záhrady
Zaujímavosti vo vede
Perla môže vážiť až do 6 kg.