Čo viete a neviete o kuchynskej soli?

Používame a konzumujeme ju každý deň. Kuchynská soľ. Vieme ale ako sa mení rozpustnosť soli vo vode so zvyšujúcou sa teplotou? Alebo kde na Slovensku sa ťaží soľ? Skúste kvíz o kuchynskej soli a dozviete sa viac.

Tento kvíz pripravil doc. Ing. Štefan Schmidt, PhD., Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU, Bratislava. QUARK 11/2004.


Veda v Centre
kúpa časopisov jún 2016
Atmosféra počas TVT 2018
Publikácie Veda v CENTRE
QUARK
Aurelium - centrum vedy
CVTI SR 80. výročie
Prechod VK na VND - zima
TVT 2018 články
TAG Mládež
TAG QUARK
TAG Ženy vo vede
TAG Spektrum vedy
TAG Slovenská veda
TAG História
TAG Rozhovor
TAG Publikácia
TAG Zaujímavosti vo vede
TAG Centrum vedy
banner záhrady
Zaujímavosti vo vede
Tretinu príjmu tukov človeka by mali tvoriť nasýtené mastné kyseliny.
Zistite viac