Čo viete a neviete o kuchynskej soli?

Používame a konzumujeme ju každý deň. Kuchynská soľ. Vieme ale ako sa mení rozpustnosť soli vo vode so zvyšujúcou sa teplotou? Alebo kde na Slovensku sa ťaží soľ? Skúste kvíz o kuchynskej soli a dozviete sa viac.

Tento kvíz pripravil doc. Ing. Štefan Schmidt, PhD., Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU, Bratislava. QUARK 11/2004.


Aurelium - centrum vedy
CVTI SR 80. výročie
Veda v Centre
Prechod VK na VND
kúpa časopisov jún 2016
Bratislavská vedecká cukráreň
Atmosféra počas TVT 2017
QUARK
Publikácie Veda v CENTRE
TVT 2017 články
TAG Zaujímavosti vo vede
TAG Centrum vedy
TAG Mládež
TAG QUARK
TAG Ženy vo vede
TAG Slovenská veda
TAG História
TAG Spektrum vedy
TAG Rozhovor
TAG Publikácia
banner záhrady
Zaujímavosti vo vede
Spôsob komunikácie živočíchov je mimoriadne zložitý.
Zistite viac