Čo viete a neviete o kuchynskej soli?

Používame a konzumujeme ju každý deň. Kuchynská soľ. Vieme ale ako sa mení rozpustnosť soli vo vode so zvyšujúcou sa teplotou? Alebo kde na Slovensku sa ťaží soľ? Skúste kvíz o kuchynskej soli a dozviete sa viac.

Tento kvíz pripravil doc. Ing. Štefan Schmidt, PhD., Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU, Bratislava. QUARK 11/2004.


Atmosféra počas TVT 2017
Aurelium - centrum vedy
Publikácie Veda v CENTRE
Veda v Centre
FVF 2018
Vedec roka 2017
kúpa časopisov jún 2016
Prechod VK na VND
Bratislavská vedecká cukráreň
QUARK
TVT 2017 články
TAG Spektrum vedy
TAG Rozhovor
TAG Publikácia
TAG Zaujímavosti vo vede
TAG Centrum vedy
TAG Mládež
TAG QUARK
TAG Ženy vo vede
TAG Slovenská veda
TAG História
banner záhrady
Zaujímavosti vo vede
Tranzistor sa zrodil 16. 12. 1947 a ukázali ho na Štedrý deň 1947 ako zosilňovač akustického signálu
Zistite viac