Typ aktuality Vedný odbor Zobraziť všetky Dátum zverejnenia od Dátum zverejnenia do Zrušiť filter

Aktuality

Filter
Zobrazované záznamy 1 – 3 z 3.
Veda v Centre december 2017 – Vianočný špeciál: O čokoláde… a nielen na Vianoce

Veda v Centre december 2017 – Vianočný špeciál: O čokoláde… a nielen na Vianoce

05. dec. 2017 • Chemické inžinierstvo • NCP VaT pri CVTI SR

StiahnuťČítať ďalej

Fermentácia prináša nové možnosti v stravovaní celiatikov

Fermentácia prináša nové možnosti v stravovaní celiatikov

16. feb. 2017 • Chemické inžinierstvo

Fermentácia je jedným z najstarších a najekonomickejších spôsobov výroby a konzervácie potravín. Najstaršie zmienky sa objavujú na Strednom východe a siahajú až do roku 6000 pred naším letopočtom. V priebehu storočí sa používala na konzerváciu, zlepšovanie kvality alebo zmenu chuti obilnín, ovocia, zeleniny, strukovín, mlieka a mäsa. Čítať ďalej

Pozor na chlór!

Pozor na chlór!

07. okt. 2015 • Chemické inžinierstvo

Dezinfekcia surovej vody chloráciou môže spôsobovať rakovinu močového mechúra u mužov. Problém spôsobuje vedľajší produkt tohto procesu zvaný THM – trihalogénmetány Čítať ďalej